«Μαγκιές» και ελληνικό ποδόσφαιρο

0

Για να μην τρελαθούμε τελείως, αντιγράφω από ελληνικό site :«Άγριο ξύλο έπεσε έξω από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» πριν την έναρξη του μεγάλου ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Premier League, ανάμεσα στην Τότεναμ και στην Αρσεναλ, που τελείωσε ισόπαλο 2-2.Η παρέμβαση της έφιππης αστυνομίας ήταν άμεση και τα έκτροπα δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις, ωστόσο, υπήρξαν κάποιοι μικροτραυματισμοί από τις συμπλοκές.»
Ένα από τα πολλά παραδείγματα ότι τα επεισόδια ακόμη και στο λαμπερό πρωτάθλημα δεν έχουν τελειώσει. Κι αν αυτό σας φανεί μεμονωμένη περίπτωση δεν έχετε παρά να κάνετε αντίστοιχες αναζητήσεις στο youtube. Έως και στην «τέλεια» Σουηδία όπου θα παρακολουθήσετε, άριστα κινηματογραφημένα, «ραντεβού». Για την πρώην ανατολική Ευρώπη, δεν το συζητάμε. Εκεί πρόκειται για κανονικό πόλεμο.

Το ποδόσφαιρο σε χώρες όπως είναι η Αγγλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία αλλά και οι υπόλοιπες – κεντρικές και βόρειες κυρίως – είναι από τους ιδιοκτήτες τους προϊόν. Προς πώληση μέσω tv, διαφημίσεων, χορηγών κοκ. Και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται. Εντός του γηπέδου, είναι ραφιναρισμένο, καθαρό, κρυστάλλινο και διαυγές. Τώρα, τι γίνεται  έξω από αυτά, στους σταθμούς του μετρό ή στις pubs του Μάντσεστερ δεν τους αφορά. Και ορθώς. Επιχειρηματίες είναι όχι κοινωνικοί λειτουργοί.

Στην ημεδαπή δεν είναι ούτε σωστοί επιχειρηματίες ούτε κοινωνικοί λειτουργοί. Ούτε οι ιδιοκτήτες – πρόεδροι ούτε και το κράτος φυσικά. Για αυτό,όχι μόνο δεν τους απασχολεί τι γίνεται εκτός των γηπέδων, αλλά επιπλέον δεν «προστατεύουν» το παδόσφαιρο από εκδηλώσεις βίας και εντός του αγωνιστικού.

Δυστυχώς όμως  θέμα της βίας των γηπέδων δεν πρόκειται να λυθεί, αν δεν το θελήσουν οι επενδυτές. Όλα τα άλλα  (βλέπε διακοπή Κυπέλλου) είναι μαγκιές.

*Ο Γιώργος Σκίντσας είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα»

Τα Άρθρα που δημοσιεύονται απο ανεξάρτητους αρθρογράφους , δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ομάδας foroline-ADC

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.