ΑΕΙ: Οι άγνωστες Σχολές που σε κάνουν οικονομολόγο

0

Έξυπνες σπουδές που οδηγούν σε πολυεπίπεδες  επαγγελματικές λύσεις παρέχουν δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα. Στην ουσία πρόκειται για τμήματα τα οποία έχουν χαμηλότερες βάσεις εισαγωγής από άλλα αντίστοιχα αλλά οι πτυχιούχοι θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και βέβαια τις ίδιες ευκαιρίες αποκατάστασης στην αγορά εργασίας.

Μια τέτοια ιδιαίτερη αλλά και ελκυστική για πολλούς υποψηφίους κατηγορία κρυφών τμημάτων αποτελούν εκείνα που δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στους αποφοίτους τους ενώ οι υποψήφιοι μπορούν να τα δηλώσουν και από διαφορετικά πεδία χωρίς μάλιστα να έχουν επιλέξει το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας όπως απαιτείται συχνά για τα καθαρά οικονομικά τμήματα.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών συχνά λόγω του συνδυαστικού υπόβαθρου που έχουν από το πρόγραμμα σπουδών τους είτε έχουν ζήτηση από την αγορά εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό είτε μπορούν να διεισδύσουν σε περισσότερους επαγγελματικούς κλάδους.

Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης Αιγαίου – 2ο Πεδίο

Οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κατεύθυνση Χρηματοοικονομική Μηχανική εγγράφονται στο ΟΕΕ Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αποκτώντας το δικαίωμα να εργάζονται ως οικονομολόγοι. Δεν έχουν τα δικαιώματα των μηχανικών όπως οι υπόλοιπες κατηγορίες μηχανικών αλλά οικονομολόγου με εξειδικευμένες γνώσεις στη διοίκηση, στην οικονομική διαχείριση έργων και στην εκπόνηση οικονομικών μελετών.

Πληροφορικής ΟΠΑ, Πληροφορικής Πειραιά, Πληροφορικής Μακεδονίας – 5ο Πεδίο

Τα τμήματα παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις στο ευρύ πεδίο της πληροφορικής, ενώ παράλληλα οι φοιτητές τους παρακολουθούν μαθήματα οικονομικής επιστήμης δίνοντάς τους τη δυνατότητα εκτός από την επαγγελματική ενασχόλησή τους με την πληροφορική να εγγράφονται στο ΟΕΕ Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αποκτώντας διπλά επαγγελματικά δικαιώματα. Βασικό αντικείμενο των τμημάτων είναι η επιστήμη των υπολογιστών αλλά και οι προεκτάσεις και εφαρμογές της στα Οικονομικά, τη Διοικητική Επιστήμη και την Επιχειρησιακή Ερευνα.

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας  – Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Πειραιά – 5ο Πεδίο.

Οι απόφοιτοι τους εκτός από το δικαίωμα εγγραφής στο ΟΕΕ Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για τις τεχνολογίες των πληροφοριών και επικοινωνιών για το μάρκετινγκ και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Σκοπός των τμημάτων είναι η δημιουργία στελεχών που συνδυάζουν σύγχρονες τεχνολογίες και πληροφορική με τη στρατηγική τη διοίκηση και την αναδιοργάνωση επιχειρήσεων και οργανισμών.

Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών, Ανατολικών Σπουδών – Πανεπιστημίου Μακεδονίας – 1ο Πεδίο

Το τμήμα έχει ως κύρια αποστολή τη γνώση και την επιστημονική έρευνα των οικονομικών πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών που σχετίζονται με τον πολιτισμό των Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών χωρών αλλά και την προαγωγή των διαπολιτισμικών σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες αυτές. Οι απόφοιτοι του τμήματος του ΠΑΜΑΚ εφόσον επιλέξοην την κατεύθυνση Οικονομικό και Διεθνείς Επιχειρήσεις μπορούν να εργαστούν και ως οικονομολόγοι καθώς έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο.

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Αθήναs – Πάντειο – 1ο Πεδίο

Ο σκοπός και το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος εστιάζει στην παροχή μιας ολοκληρωμένης εμβάθυνσης όλων των κεντρικών πεδίων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο απόφοιτος έχει δικαίωμα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΟΕΕ και αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα οικονομολόγου

Τμήμα Μαθηματικών Αιγαίου – Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής Αναλογιστικών Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών – 2ο Πεδίο.

Το τμήμα μετονομάστηκε μετά το σχέδιο Αθηνά και ουσιαστικά μετατράπηκε σε εισαγωγική κατεύθυνση του τμήματος Μαθηματικών. Παρ όλα αυτά οι φοιτητές του καταρτίζονται επιστημονικά στην επιστήμη της στατιστικής και δεν αποκτούν τα δικαιώματα του Μαθηματικού αλλά του οικονομολόγου καθώς εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΟΕΕ.

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου – Πειραιά Παντείου – 1ο Πεδίο.

Σκοπός του τμήματος είναι να αποκτήσουν οι φοιτητές επαρκώς τεκμηριωμένες γνώσεις για τις ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις, γνώσεις τις οποίες θα μπορούν να αξιοποιήσουν σε πολιτικό, επιχειρηματικό, και οικονομικό επίπεδο έπειτα από την αποφοίτησή τους. Παράλληλα μέσω της επιλογής των κατάλληλων κατευθύνσεων από το πρόγραμμα σπουδών έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΟΕΕ και αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα οικονομολόγου. Ως προς τις δυνατότητες απασχόλησης μετά την αποφοίτηση οι πτυχιούχοι μπορούν να αναζητούν απασχόληση σε Διεθνείς Οργανισμούς, στην ελληνική διπλωματική υπηρεσία, σε άλλες Κρατικές Υπηρεσίες, σε ΔΕΚΟ, σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε Τομείς Διεθνών Σχέσεων παραγωγικών φορέων σε Ερευνητικά Κέντρα, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις κ.α.

Πηγή: Έθνος

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.