Συνοψίζοντας… Δευτέρα 28 Μαρ.2016

0

Τελευταία εβδομάδα του μήνα αυτή που ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου και η ειδησεογραφία φαίνεται ότι…παρεκκλίνει από τη –δυστυχώς κακή- σταθερά του προσφυγικού και των τρομοκρατικών κτυπημάτων στην Ευρώπη.

Αυτό σε καμία περίπτωση φυσικά δεν σημαίνει πως οι δύο αυτές ανοιχτές πληγές κλείνουν. Κάθε άλλο. Ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται τουλάχιστον ο ημερήσιος τύπος φαίνεται πως αλλάζει, πιθανότατα προσωρινά, ρότα και ασχολείται με θέματα εσωτερικής επικαιρότητας.

Η προ ημερησίας διάταξης αυριανή συζήτηση στη Βουλή, όπου αναμένεται να ανεβάσει το πολιτικό θερμόμετρο στο κόκκινο, καθώς όπως προοιωνίζεται θα σημάνει την απαρχή μίας νέας.. λασπομαχίας, φιλοξενείται με τη μορφή ρεπορτάζ ακόμη και σε πρωτοσέλιδα.

Στο πλαίσιο αυτό   το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, διαβεβαιώνει πως ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε συγκεκριμένες υποθέσεις, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως η κυβέρνηση θα στοχοποιήσει πρωτίστως πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της τότε κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Στόχος να αναγκάσει τις νυν ηγεσίες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να καλύψουν τους προκατόχους τους ή να έρθουν σε αντιπαράθεση μαζί τους.

Αυτό φυσικά επιβεβαιώθηκε από το γεγονός πως ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε τελεσίγραφο στη Φώφη Γεννηματά πως ή τον στηρίζει ή αποχωρεί από το κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση ο χαρακτήρας της αυριανής συζήτησης περιγράφεται ήδη ως μετωπική. Στο κάδρο της επίθεσης που αναμένεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση φυσικά θα είναι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν ρεπορτάζ όπως αυτό του «Εθνους» που κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό του για γκρίζο σχέδιο  της Τουρκίας σε Αιγαίο και Θράκη. Στο ρεπορτάζ συνδέονται οι ροές προσφύγων με τη δράση εισαγόμενων, όπως τις χαρακτηρίζει ο συντάκτης, ΜΚΟ, με τις αερομαχίες και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο της Ειδομένης στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων βρίσκει κανείς ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι επιδημιών αλλά και εξέγερσης. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια σταδιακής αποσυμφόρησης και μεταφοράς των προσφύγων στα «Hot Spot», αντιμετωπίζοντας πάντως πολλά και διάφορα προβλήματα.  

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.