Συνοψίζοντας… Τετάρτη 30 Μαρ. 2016

0

Μονοθεματικά, όπως άλλωστε αναμενόταν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα πρωτοσέλιδα του ημερήσιου τύπου σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου, μία ημέρα μετά τη θυελλώδη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Μια συζήτηση που φανέρωσε πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν έχει λύσει τα «θέματά» του.

Η συζήτηση κύλησε με τους βαρείς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν να συνθέτουν ένα σκηνικό σκληρής σύγκρουσης και να ανεβάζουν το θερμόμετρο στο «κόκκινο». Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ αλλά και για την επαναδιαπραγμάτευση του συμβιβασμού με την εταιρεία Siemens. 

Ταυτόχρονα, στη δευτερολογία του, δήλωσε ότι με ένα νομοσχέδιο θα αρθούν οι «κατάφωρα αντισυνταγματικές» παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Για να τονίσει στη συνέχεια «Αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με το θράσος τους, για την απύθμενη υποκρισία», είπε εξαπολύοντας πυρά ιδιαίτερα στην τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε εκλογές αφού όπως είπε «δεν μπορείτε να κυβερνήσετε..». Για να λάβει την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: «Είναι χιλιοπαιγμένο το έργο. Ωραίο το παραμύθι της παρένθεσης, αλλά ο δράκος ψόφησε. Έγινε κατοικίδιο που ούτε καν νιαουρίζει. Η κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση τετραετίας. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως σε τέσσερα χρόνια γίνετε ο νεότερος αρχηγός κόμματος που αποχωρεί».

Στο μεταξύ στα άκρα έφτασε η αντιπαράθεση του Πάνου Καμμένου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με χαρακτηρισμούς που φεύγουν από τα όρια..

Και όλα συμβαίνουν τη στιγμή που «κλειδώνουν» μέτρα ύψους 5,4 δις. Το ύψος του λογαριασμού ανακοινώθηκε και επισήμως την Τρίτη από την κυβέρνηση -από την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Η κυβέρνηση, πάντως, εμφανίζεται ικανοποιημένη, καθώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, δηλαδή μέτρα ύψους  4,5% του ΑΕΠ όπως ζητούσε αρχικά το ΔΝΤ, κάτι που θα αντιστοιχούσε συνολικά σε περίπου 9 δισ. ευρώ.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.