Συνοψίζοντας… 01 Απρ. 2016

0

Το επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματεία Εσόδων που δόθηκε από χθες στη δημοσιότητα.. κερδίζει τα περισσότερα πρωτοσέλιδα σήμερα Παρασκευή 1η Απριλίου. Και μπορεί η πρωταπριλιά να είναι ταυτισμένη, με βάση την παράδοση, με το ψέμα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως τα βάρη που θα κληθούν να σηκώσουν, πέραν των άλλων, τα συνήθη υποζύγια είναι δυσβάστακτα.

Εκτός όμως αυτών στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπεται ηλεκτρονικό φακέλωμα. Με  στόχο, σύμφωνα τη Γ.Γ.Ε.,  τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και τους οφειλέτες του Δημοσίου δημιουργεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα για το 2016 περιλαμβάνει κατασχέσεις-εξπρές του περιεχομένου θυρίδων και χρηματοοικονομικών προϊόντων (μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος κ.λπ.) για όσους χρωστούν στο Δημόσιο, πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, επέκταση του αυτόματου συστήματος ελέγχου των κινήσεων και σε δανειακές συναλλαγές και σε χρηματιστηριακά προϊόντα, και 103.770 έλεγχους σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο μεταξύ τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στα «hot spot» τις τελευταίες μέρες λαμβάνουν πλέον μορφή ντόμινο. Ένα ντόμινο με αδόκητες απολήξεις καθώς μετά τον Πειραιά και τη Χίο οι αρχές φοβούνται πως τα επεισόδια θα συνεχιστούν και άλλους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων. Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα από το κοινοβούλιο ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το προσφυγικό.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση η κυβέρνηση  πασχίζει να επιτευχθεί το κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι της 13 Απριλίου. Αυτό μπορεί να συμβεί  με το κλείσιμο των πέντε βασικών θεμάτων της αξιολόγησης, ώστε να μπορεί να ανοίξει τη συζήτηση για το θέμα του χρέους κατά την εαρινή σύνοδο κορυφής στις 15-17 του μήνα. Η πορεία της διαπραγμάτευσης θα κριθεί ανάμεσα στις δύο συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης. Την σημερινή και αυτή που θα γίνει στις 7 του μήνα με κύριο θέμα την Ελλάδα.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.