Συνοψίζοντας… Τρίτη 05 Απρ. 2016

0

Η ειδησεογραφία δεν αφήνει κανέναν να πλήξει και κανέναν να μπορεί να την προβλέψει. Έτσι, η ατζέντα της ενημέρωσης άλλαξε μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη. Οι αποκαλύψεις του wikileaks για τη συνομιλίες του Πολ Τόμσεν  με τη Ντέλια  Βελκουλέσκου, όπου τα δύο στελέχη του ταμείου αναφέρονται στο ενδεχόμενο να εξωθηθεί η Ελλάδα στα όρια του πιστωτικού γεγονότος, αλλά και τα όσα ακολούθησαν αυτή την αποκάλυψη είναι το πρώτο θέμα της επικαιρότητας.

Ωστόσο, τα πρωτοσέλιδα της Τρίτης 5 Απριλίου δεν έχουν κοινό παρονομαστή όσον αφορά το πρωτοσέλιδο. Ποικιλία αλλά χωρίς θετικά μηνύματα στα πρωτοσέλιδα  με μέρος ωστόσο της πρώτης σελίδας να αφιερώνεται στην αποκάλυψη του Τζούλιαν Ασανζ που προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων.

Την ίδια στιγμή αντικρουόμενα είναι τα ρεπορτάζ αναφορικά με το τι μέλει γενέσθαι από τούδε μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Δ.Ν.Τ. αλλού συναντάμε ρεπορτάζ που προμηνύουν υποχώρηση  από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης και αλλού αναφορές για κλιμάκωση της έντασης με εκ νέου επίθεση.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει πως η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας πρέπει να κλείσει και θα κλείσει έως  και τις 22 Απριλίου. Στην κατεύθυνση αυτή και τα ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία θα καμφθούν οι αντιδράσεις του κουαρτέτου. Τέτοια  μέτρα είναι  αυτά της περικοπής και σταθεροποίησης των δαπανών του Δημοσίου με ορίζοντα το 2019, όταν πλέον θα έχουν αρχίσει να αποδίδουν οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα που οδηγούν σε δραστικές περικοπές των νέων συντάξεων και ειδικά όλων όσοι έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης.

Στο προσφυγικό η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Με την κατάσταση σε Πειραιά και Ειδομένη ναι είναι εκρηκτική,  καθώς οι εντάσεις μεταξύ προσφύγων και μεταναστών είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Όλοι τους αρνούνται να εγκαταλείψουν τους άτυπους καταυλισμούς και να μεταφερθούν στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Ελπίζουν στο πολυπόθητο άνοιγμα των συνόρων, δίνοντας αγώνα επιβίωσης. 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.