Συνοψίζοντας… Τετάρτη 06 Απρ. 2016

0

Η κοινή γραμμή Μέρκελ- Λαγκαρντ για το ελληνικό ζήτημα, όπως αυτή αποτυπώθηκε στις δηλώσεις της Καγκελαρίου και της διευθύντριας του ΔΝΤ, μετά τη συνάντηση της στο Βερολίνο, απασχολεί το πλείστο μέρος από τα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης 6 Απριλίου. Μια κοινή γραμμή που ήρθε ως ψυχρολουσία καθώς είχαμε πλήρη ευθυγράμμιση της Γερμανίας με τις θέσεις του Δ.Ν.Τ  πράγμα που σημαίνει πως ο λογαριασμός ανεβαίνει…

Στην Αθήνα, ως αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ -Λαγκάρντ στο Βερολίνο, έρχονται.. συμπληρωματικά μέτρα,  αφού πλέον το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επικύρωσε το ρόλο του ως τον δανειστή που θα κρατάει τον τόνο στην αξιολόγηση.

Μπορεί μεν το οικονομικό επιτελείο να έχει «οχυρωθεί» στη διαπραγμάτευσή του πίσω από τη συμφωνία του καλοκαιριού, αλλά μάλλον δεν θα καταφέρει να κρατήσει την θέση του αφού μετά το χθεσινό διάλλειμα η ομάδα της κ. Βελκουλέσκου αναμένεται να επανέλθει έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία της και την επιβολή απαιτήσεων από το Βερολίνο.

Την ίδια στιγμή στο προσφυγικό η επιχείρηση επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών από τη χώρα μας στην Τουρκία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, αφού συν τοις άλλοις –προφανώς με καθοδήγηση «ακτιβιστών»- οι μετανάστες ζητούν ήδη από χθες κατά ομάδες πολιτικό άσυλο στην χώρα μας. Και όλα αυτά ενώ σε Πειραιά, Ειδομένη και αλλού η κατάσταση παραμένει έκκρυθμη.

Κατά τα λοιπά η κόντρα του πρωθυπουργού με μεγάλο συγκρότημα ΜΜΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έτσι, αφού χθες «Τα Νέα» αφιέρωσαν το πρωτοσέλιδο τους στη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε εταιρεία μαζί με τον υπουργό επικρατείας και θέτανε ερωτήματα, ρητορικά και όχι μόνο, σήμερα συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Σκανδαλολογία και λασπομαχίες στη χειρότερη περίοδο για τον τόπο, θα έλεγε μία ψύχραιμη φωνή.

Στα διεθνή οι αποκαλύψεις των wikileaks για το «Panama Papers» έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πρώτη παραίτηση αυτή του πρωθυπουργού της Ισλανδίας, του οποίου η σύζυγος είχε offshore εταιρία στο φορολογικό παράδεισο του Παναμά. Στο μεταξύ και ο Ντέιβιντ Κάμερον μπήκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης στη Μ. Βρετανία η οποία τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.