Συνοψίζοντας… Σήμερα

0

Πέμπτη 14 Απριλίου και οι εξελίξεις που σημειώνονται στις «καυτές πατάτες» που έχει στα χέρια της η ελληνική κυβέρνηση, όπως άλλωστε αναμενόταν, απασχολούν το σύνολο σχεδόν των πρωτοσέλιδων στις ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες. Εκείνο που αλλάζει φυσικά είναι η οπτική πλευρά με την οποία βλέπουν και αποτυπώνουν οι τίτλοι και τα ρεπορτάζ τις εξελίξεις.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και η συνάντηση με τον Φ. Ολάντ προφανώς και βρίσκεται στην κορυφή, ωστόσο άλλες εφημερίδες μιλούν για στήριξη και ταύτιση του Γάλλου προέδρου με τις ελληνικές θέσεις και άλλες κάνουν λόγο για… ταξίδι ικεσίας του πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σε κάθε περίπτωση το Μέγαρο Μαξίμου  εμφανίζεται  ικανοποιημένο από τα αποτελέσματα του τετ α τετ .  Η συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Γάλλο πρόεδρο έγινε στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σε πολύ θερμό κλίμα.  Η ελληνική πλευρά συγκρατεί ως πολύ θετικό, πως από την πλευρά του Γάλλου προέδρου υπήρξε πλήρης κατανόηση για την ανάγκη να κλείσει άμεσα η πρώτη αξιολόγηση.  Η συνάντηση των αντιπροσωπειών είχε διάρκεια μιας ώρας, ενώ οι κ.κ. Τσίπρας και Ολαντ συνομίλησαν κατ’ ιδίαν για περίπου 20 λεπτά της ώρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός είπε στον Γάλλο Πρόεδρο, ότι η αξιολόγηση θα είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, εάν οι διαφωνίες των θεσμών αναμεταξύ τους δεν είχαν προκαλέσει τριβές και καθυστερήσεις.

Στο μεταξύ στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται το.. πεδίο των εξελίξεων αφού εκεί ξεκινάει η εαρινή σύνοδος του Δ.Ν.Τ. όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθούν και τα θέματα της Ελλάδος. Μάλιστα, στην αμερικάνικη πρωτεύουσα αναμένονται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκη, έχοντας στις αποσκευές τους προτάσεις που περιλαμβάνει και την αύξηση του Φ.Π.Α στο 24%. Μια αύξηση που θα μετακύλιστει  στους καταναλωτές.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.