Συνοψίζοντας… Δευτέρα 18 Απρ. 2016

0

Η τρίτη εβδομάδα του Απρίλη ξεκινά με ηλιοφάνεια, θερμοκρασίες καλοκαιριού αλλά με προτάσεις για πρόσθετα μέτρα «θανάτου» από… φίλους και…εταίρους.  Φυσικό είναι λοιπόν οι εφημερίδες σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου είναι να αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδα τους στα, με την υπογραφή του Β. Σόιμπλε,  ύψους 3,5 δις προληπτικά μέτρα, που θα ληφθούν σταδιακά εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν πιάσει τους στόχους ύψους είσπραξης 5,4 δις από τώρα έως το 2018. Αυτά μεταξύ άλλων, συμφώνησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους δανειστές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ το φως της δημοσιότητας είδε η αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που θα κατατεθεί στη βουλή την Πέμπτη. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η Εθνική σύνταξη για είκοσι χρόνια ασφάλισης θα ανέρχεται στα  384 ευρώ, τα οποία θα μειώνονται κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 χρόνων μέχρι τα 15 χρόνια ασφάλισης.

Ως συντάξιμες αποδοχές για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους σύνταξης κύριας ασφάλισης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος μηνιαίων αποδοχών του ασφαλισμένου καθ’ όλη τη διάρκεια του ασφαλιστικού του βίου. Ο μέσος αυτός όρος υπολογίζεται ως το πηλίκο της διαίρεσης του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών δια του συνολικού χρόνου ασφάλισής του.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ακραία ταύτιση απόψεων με το Δ.Ν.Τ στο πλαίσιο αυτό και η μακροσκελής απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον αρχηγό της Ν.Δ  έπειτα από τη συνέντευξη του τελευταίου στη Real News.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.