Συναγερμός στο facebook για τα shares

0

Όπως όλα δείχνουν, κρίση -και μάλιστα μεγάλη- περνάει το Facebook. O διάσημος ιστότοπος σήμανε συναγερμό και ο Mark Zuckerberg σύστησε άμεσα ομάδα κρούσης στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο. Από τι όμως κινδυνεύει το Facebook;

Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, στο Facebook τον τελευταίο καιρό καταγράφεται μια κλιμακούμενη συναισθηματική αποσύνδεση των χρηστών του με αποκορύφωμα τη ραγδαία πτώση των shares κατά 21%. Οι χρήστες μπορεί να μην εγκαταλείπουν μια για πάντα το Facebook, όμως αδιαφορούν πια για όλες τις υπηρεσίες του, δεν τροφοδοτούν τον ιστότοπο με νέο υλικό.

Με τη μείωση των shares να αγγίζει το  21% για το 2015 ο ιδρυτής του Facebook δεν έμεινε με δεμένα τα χέρια και έφτιαξε μια ομάδα κρούσης στο Λονδίνο αποτελούμενη από 4 ανθρώπους που είναι ειδικοί στη διαχείριση τέτοιου είδους κρίσεων στα social media. Αποστολή αυτής της ομάδας ήταν να καταστρώσει μία στρατηγική με στόχο να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Μεταξύ άλλων μέτρων που έλαβε η ομάδα ήταν και ακόμη μία αλλαγή στον αλγόριθμο της ροής ειδήσεων του κοινωνικού δικτύου. Η αλλαγή θα επιβράβευε τα νέα status με πρόσβαση σε προνομιακό υλικό και υπηρεσίες του Facebook.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.