Νυχτερινό ρεύμα : Συμφέρει!

3

Σε ισχύ  έχει ήδη τεθεί από την 1η Μαίου -και θα ισχύσει-μέχρι και την 31η Οκτωβρίου, το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, με χρονοχρέωση, που εξασφαλίζει χρεώσεις από 15% ως και 50-60% χαμηλότερες, σε σχέση με τα κανονικά τιμολόγια,, αναλόγως πάντα την κατανάλωση που έχει ένα σπίτι.

Το οικιακό τιμολόγιο γίνεται με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό), με συνεχές ωράριο (23:00 έως 07:00).

Ποιους συμφέρει

Το τιμολόγιο αυτό συμφέρει:

1 ,Όταν χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης)

2.Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο

3.Όταν η 4μηνιαία κατανάλωση (ημέρας και νύχτας) είναι μικρότερη των 800 kWh, εφόσον η κατανάλωσης της νύχτας είναι τουλάχιστον 150 kWh

Ο  καταναλωτής μπορεί να έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση:

1. Εάν προγραμματίσει, για παράδειγμα, με χρονοδιακόπτη, ορισμένες ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές, όπως πλυντήριο ρούχων, πλυντήριο πιάτων, θερμοσίφωνα και θερμοσυσσωρευτές να λειτουργούν στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

2. Εάν χρησιμοποιεί την ηλεκτρική κουζίνα, το ηλεκτρικό σίδερο και τα κλιματιστικά κυρίως κατά τις ώρες μειωμένης χρέωσης

Επωφελείται επίσης και από τις ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όλο το 24ωρο (π.χ. το ψυγείο, καταψύκτης, ηλεκτρονικές συσκευές σε αναμονή) γιατί το 1/3 της ενέργειας που καταναλώνουν θα χρεώνεται με τη μειωμένη τιμή της νύχτας.

Επίσης οι καταναλώσεις των λαμπτήρων φωτισμού ασφαλείας κατά τη διάρκεια της νύκτας θα χρεώνονται με τις χαμηλές τιμές.

Διαδικασία χορήγησης νυχτερινού ρεύματος

Απαιτείται :

1. Να επισκεφτείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:

– Υποβάλετε σχετική αίτηση.
– Καταβάλετε 34 €* πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

2. Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημά μας, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά σας.

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

 Στην περίπτωση που δεν υπάρχει ειδική εγκατάσταση στο σπίτι (λόγω παλαιότητας για παράδειγμα) πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες. Ο ηλεκτρολόγος θα πρέπει να τοποθετήσει ένα καλώδιο το οποίο θα συνδέει το ρολόι της ΔΕΗ με τον πίνακα στο εσωτερικό του σπιτιού σας  ). Μετά την εγκατάσταση, ο ηλεκτρολόγος θα χορηγήσει μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι έγινε η συγκεκριμένη εγκατάσταση. Αυτή τη βεβαίωση θα την πάτε στη ΔΕΗ όπου και θα καταθέσετε τη σχετική αίτηση μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Το νυχτερινό μπορούν να ενεργοποιήσουν και οι ενοικιαστές αρκεί να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη.

links

:https://www.dei.gr/Documents2/CUSTOMER%20SERVICE/TIM01022016/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%931%CE%9D01102015%CE%A1%CF%85%CE%B8%CE%BC01022016.pdf

https://www.dei.gr/Documents2/CUSTOMER%20SERVICE/TIM01022016/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1OIK%CE%931%CE%9D01022016.pdf

3 Σχόλια

  1. Ανδρέας Παππάς on

    Χωρίς νούμερα και συγκεκριμένα παραδείγματα δεν έχει νόημα το άρθρο. Το πιο απλό δεν αναφέρεται. Πόσο στοιχίζει η Kwh τη μέρα και πόσο τη νύχτα; Αν π.χ. είναι 2,8 λεπτά η διαφορά (τόσο νομίζω ότι είναι περίπου) τότε σε 800 kwh κατανάλωση από τις οποίες τα 400 Κwh είναι νυχτερινό το 4-μηνο έχεις όφελος 400*2,8= 11,2 euro μείον 2 euro το πάγιο νύχτας ίσον 9,2 euro ή 28 euro το χρόνο. Άνθρακες ο θησαυρός.

  2. ΒΕΡΕΝΙΚΗ on

    Αγαπητέ κύριε. πιθανόν να έχετε δίκιο στις παρατηρήσεις σας.για τις οποίες και σας συχαριστούμε. Για πληρέστερη ενημέρωση παραθέσαμε,μετά την υπόδειξή σας, δύο διευκρινστικά link από την ΔΕΗ, που ελπίζουμε να διαφωτίσουν περαιτέρω, όσους έχουν σχετικές απορίες

  3. Συμφέρει οπωσδήποτε αυτούς που χρησιμοποιούν κλιματιστικά για θέρμανση κυρίως διότι όπως και να το κάνουμε η θερμοκρασία πέφτει το βράδυ!
    Επίσης αν συμφωνήσουμε με το παραπάνω σχόλιο (άνθρακας ο θησαυρός), ακόμα και 28ε τον χρόνο (που δεν ισχύει, είναι + ένα τουλάχιστον μηδενικό) γιατί να τα δίνουμε στον Τσίπρα?!
    Ας σοβαρευτούμε λοιπόν….
    Καλές γιορτές.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.