Τι θα συνέβαινε αν εξαφανίζονταν οι άνθρωποι από τη Γη (video)

1

 

Τι θα συνέβαινε αν ξαφνικά εξαφανιζόταν από τον πλανήτη Γη το ανθρώπινο είδος; Δεν έχει σημασία η αιτία, αλλά το τι τελικά θα συνέβαινε.

Στο βίντεο του #Mind Warehouse, μαθαίνουμε:

  • Λίγες ώρες αργότερα, τα φώτα θα έσβηναν σε όλο τον κόσμο.
  • Σε δύο με τρεις ημέρες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα πλημμύριζαν οι υπόγειες σήραγγες και δίκτυα τρένων και μετρό καθώς οι αντλίες που θα κρατούσαν το νερό μακριά θα σταματούσαν να δουλεύουν.
  • 10 ημέρες μετά κατοικίδια, οικόσιτα και ζώα εκτροφείου είτε θα πέθαιναν από ασιτία είτε τα μεγάλα σκυλιά θα κυνηγούσαν άλλα μικρότερα ζώα για τροφή.
  • Έναν μήνα αργότερα το παγωμένο νερό στους πυρηνικούς σταθμούς θα εξατμιζόταν. Αυτό θα οδηγούσε σε μια σειρά από καταστροφές μεγαλύτερες από αυτές της Φουκουσίμα και του Τσερνόμπιλ.
  • Έναν χρόνο μετά οι δορυφόροι γύρω από τη Γη θα άρχιζαν να πέφτουν από την τροχιά τους, δημιουργώντας περίεργα «αστέρια» στον ουρανό.
  • 25 χρόνια μετά πυκνή βλάστηση θα κάλυπτε τον κόσμο με κάποιες πόλεις να θάβονται κάτω από τη σκόνη.
  • 300 χρόνια μετά, κτίρια, γέφυρες και πύργοι θα κατέρρεαν ο ένας μετά τον άλλο εξαιτίας της διάβρωσης που θα είχαν υποστεί.
  • Στο τέλος, 10.000 χρόνια μετά, η μοναδική ένδειξη του ότι κάποτε ο άνθρωπος πέρασε από τη Γη θα ήταν μεγάλα πέτρινα οικοδομήματα, όπως το Σινικό Τείχος στην Κίνα, οι πυραμίδες της Αιγύπτου και το Εθνικό Μνημείο του Όρους Ράσμορ στη Νότια Ντακότα.

Το βίντεο έχει δημιουργηθεί μέσα από συνθέσεις εικόνων από το National Geografphic και τη συνεργασία της τηλεοπτικής σειράς Life After People, στην οποία επιστήμονες, πολιτικοί μηχανικοί και άλλοι ειδικοί υπολογίζουν τι θα συνέβαινε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΠΗΓΗ:http://www.athensvoice.gr

1 Σχόλιο

  1. Κατερίνα Κωτσάκη on

    Για να σωθεί ο πλανήτης λοιπόν, είτε πρέπει να εξαφανισθούμε εμείς, πράγμα που σημαίνει ότι θα του πάρει λίγο παραπάνω χρόνο να συνέλθει, είτε να αλλάξουμε ΑΜΕΣΑ τρόπο ζωής και συνήθειες, να σταματήσουμε τον υπερκαταναλωτισμό και τις επεκτατικές και ανταγωνιστικές ως προς την φύση τακτικές μας, να αποδεχθούμε τους φυσικούς νόμους και να συμπλεύσουμε με αυτούς. Να εναρμονίσουμε δηλ. την ζωή μας. όπως κάθε άλλο μη αλαζονικό ζώο, με το φυσικό περιβάλλον και μέσα σ’ αυτό, αντί να το ανταγωνιζόμαστε. Φοβάμαι ότι πιο πιθανό είναι το πρώτο να συμβεί……

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.