Μπαράκια με ποτά που ξεκινούν ακόμη και από 5 ευρώ, στην Αθήνα

0

Θέλετε να βγείτε για ένα after office ποτό με τους συναδέλφους ή ένα χαλαρό ποτό με τους φίλους και αναζητάτε στέκια που δεν θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι βαθιά στην τσέπη; Εστιάζουμε σε 10  lowbudget στέκια στην πόλη για να τα πιούμε με την παρέα ακόμη και από €5/ ποτό

Μαύρος Γάτος  

Αυθεντικό street bar στα Εξάρχεια, από εκείνα που γίνονται στέκια. Η έμφαση έχει δοθεί στη μπάρα και τη μουσική, δύο από τους βασικούς λόγους που μας κάνουν να συγκαταλέγουμε τον Μαύρο Γάτο στα αγαπημένα μας spot στα Εξάρχεια. Ο τρίτος φυσικά είναι οι χαμηλές τιμές, καθώς εδώ τα ποτά ξεκινάνε από €6. Η μεγάλη, δωδεκάμετρη μπάρα του πρωταγωνιστεί στο χώρο, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν έντονες αναφορές σε jazz και blues καταβολές. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ουίσκι, ενώ θα το προτιμήσετε και για τα old fashioned cocktails, για τα οποία και φημίζεται. Σε καθημερινή βάση διαφορετικός dj επιλέγει τα δικά του ακούσματα, με σημείο αναφοράς πάντα τις μαύρες μουσικές.

Πληροφορίες  Κωλέττη 40-42, Αθήνα, τηλ. 210 3800518, fb page: Μαύρος Γάτος Bar

Barrett

Εναλλακτικό σημείο αναφοράς του κέντρου από το καλοκαίρι του 2015, που στους χώρους του φιλοξενούνται έργα –πίνακες ζωγραφικής, φωτογραφίες κ.α.– ντόπιων και ανερχόμενων καλλιτεχνών. Με urban αισθητική έγινε αμέσως hot spot για τις ωραίες μουσικές και τα επιτυχημένα parties. Μέσα στα ατού του και οι χαμηλές τιμές, με τα ποτά να ξεκινάνε από €6 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη να βρίσκουμε όλα τα cocktails στα €6!

Πληροφορίες  Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ. 210 3218373, fb page: Barrett

Rabbithole

Κρυμμένο στη στοά της οδού Λέκκα, λίγα λεπτά από την πλατεία Συντάγματος, το Rabbithole είναι ένα cozy all day στέκι που θα ομορφύνει τις μέρες και τις νύχτες σας στην Αθήνα. Με έναν ζεστό και ταυτόχρονα μοντέρνο εσωτερικό χώρο και μια μικρή αυλή που φέρνει τη φύση στο μαγαζί, αποτελεί ιδανικό σημείο συνάντησης για μικρές και μεγάλες παρέες που θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης. Όσο η ώρα περνά το Rabbithole αλλάζει πρόσωπο, σερβίροντας signature cocktails (από €8) και καθαρά ποτά (από €6,50) υπό τους ήχους funk και electro-pop μουσικής.

Πληροφορίες  Λέκκα 12, Αθήνα, τηλ. 210 3222559, http://rabbitholebar.gr, fb page: Rabbithole

Χάρτες

Φοιτητές όλοι δίναμε ραντεβού σε κάποιο τραπέζι στον πεζόδρομό του. Ως… μεγαλύτεροι, δεν ήταν λίγες οι φορές που το επιλέξαμε για τον κυριακάτικο καφέ μας. Ιδίως όταν άνοιγε ο καιρός και ο πεζόδρομος της Βαλτετσίου έσφυζε τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους νοσταλγούς των φοιτητικών τους χρόνιων που το επιλέγανε επιίσης. Το cafe Χάρτες, λοιπόν, είναι ένα από τα πιο κλασικά και διαχρονικά στέκια των Εξαρχείων τα τελευταία 20 χρόνια. Εκτός αυτού, έχουμε ακόμη έναν λόγο να το επιλέγουμε για την βραδινή έξοδό μας: τις χαμηλές τιμές στα ποτά, που ξεκινούν από €6. Ροκ και indie μουσικά ακούσματα μας κρατούν συντροφιά. Ο χώρος με λιτή κι απέριττη διακόσμηση καταφέρνει να συγκεντρώνει μεγάλο μέρος του εναλλακτικού κοινού της Αθήνας. Καιρού επιτρέποντος επιλέξτε κάποιο από τα τραπέζια με τις χρωματιστές καρέκλες στον πεζόδρομο, για χάζι και χαλάρωση με την παρέα.

Πληροφορίες Βαλτετσίου 35 & Ζωοδόχου Πηγής, Εξάρχεια, τηλ. 210 3304778,

Μπλε Παπαγάλος  

Στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, ο Μπλε Παπαγάλος δημιουργήθηκε με αφορμή την ιστορία του θρυλικού Τζο Μπλάνκετ, του Κουβανού συλλέκτη σπάνιων πουλιών που στο τέλος της δεκαετίας του ’20 έφτασε μέχρι την Ελλάδα αναζητώντας τον εξωτικό μπλε παπαγάλο. Με vintage αισθητική και νοσταλγική διάθεση, μια επίσκεψη εδώ είναι αρκετή για να σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο στις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Βελούδινοι καναπέδες και πολυθρόνες (όπως εκείνη η αγαπημένη της γιαγιάς), τραπεζάκια μικρά και γουστόζικα, ρετρό κορνίζες στους τοίχους και η αντίστοιχη μουσική υπόκρουση θα σας κάνουν να το μετατρέψετε σε στέκι. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα προσεγμένα cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ. Μάλιστα, από Δευτέρα έως Πέμπτη απολαμβάνουμε τα εξαιρετικά cocktails του στα €6 και το απλό ποτό στα €5 από 18.00-21.00.

Πληροφορίες  Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο, τηλ. 211 0121099,

Quinta

Ένα ιδιαίτερο cafe- bar restaurant σε μία από τις πιο καλλιτεχνικές γειτονιές της πόλης. Αυτό είναι το Quinta που μας εκπλήσσει ευχάριστα με τον ιδιαίτερο και με “προσωπικότητα” χώρο του –χωρίζεται σε τρία επιμέρους μέρη: το ισόγειο, τον όροφο και την αυλή–, πίσω από το κόκκινο νεοκλασικό επί της Σαρρή στου Ψυρρή. Με “χαρακτήρα” που δεν συναντάται εύκολα σε αντίστοιχα στέκια, θα το προτιμήσετε για το απολαυστικό brunch που σερβίρεται σε καθημερινή βάση, τις γευστικές προτάσεις της ιταλικής κουζίνας, καθώς και για ένα καλά παρασκευασμένο all time classic Cosmopolitan, Dry Martini ή Negroni. Τα ποτά εδώ κοστίζουν €6 και τα cocktails από €8.

Πληροφορίες Σαρρή 50, Ψυρρή, τηλ. 210 3242163

Key Bar   

Διαχρονικό στέκι στην καρδιά της πόλης με θαμώνες που το επιλέγουν ξανά και ξανά για τις εξαιρετικές μουσικές, το κέφι και την ζωντάνια που το διακρίνει και την lowbudget φιλοσοφία αναφορικά με τις τιμές του. Στα συν τα συχνά events με δυνατούς guest djs.Τα ποτά ξεκινούν από €6,50.

Πληροφορίες Πραξιτέλους 37, Αθήνα, τηλ. 210 3230380

Au revoir 

Διαχρονικό στέκι επί της Πατησίων, το Au Revoir αποτελεί ζωντανό θρύλο για την νυχτερινή ζωή της πόλης, καθώς λειτουργεί από το 1958 και αποτελεί ιδανική επιλογή για μία καλτ εμπειρία. Καθίστε στο μπαρ και παραγγείλτε κάποιο από τα ουίσκι του (το απλό ποτό ξεκινάει από €5,5), για να ολοκληρωθεί ιδανικά το σκηνικό. Πρωταγωνιστής εδώ είναι το ξύλινο στοιχείο που κυριαρχεί στο χώρο με τους επενδυμένους τοίχους και τα φωτιστικά από ψάθα.

Πληροφορίες  Πατησίων 136, Αθήνα, τηλ. 210 8230474

Κεραμείο   

Από τα πιο επιτυχημένα και αγαπητά μπαράκια στην περιοχή του Κεραμεικού, το Κεραμείο επί της Πλαταιών έχει καταφέρει να αποκτήσει τους δικούς του φανατικούς θαμώνες. Γιατί το επιλέγουν; Για το φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον, την flirty ατμόσφαιρα, τις εξαιρετικές μουσικές (soul, funk, jazz κ.α.) και φυσικά τις χαμηλές τιμές, καθώς σερβίρει τα ποτά του από τα €6! Στα συν οι βραδιές με live μουσική.

Πληροφορίες Πλαταιών 27 Κεραμεικός, τηλ.210 3464223

Πλυντήριο   

Ο χώρος αποτελεί έμπνευση αλλά και δημιουργία του ιδιοκτήτη του, ο οποίος σκηνοθέτησε μια άκρως καινοτόμα φιλοσοφία. Ένα από τα πιο περίεργα και πρωτότυπα concept μαγαζιών στην πόλη, καθώς εδώ απολαμβάνουμε το ποτό μας πάνω σε πλυντήριο (!) ενώ αποθηκεύουμε τα πράγματά μας μέσα στον κάδο τους! Ακόμη ένα ατού του οι χαμηλές τιμές με το ποτό να ξεκινάει από τα €5,5. Η party διάθεση στα βασικά χαρακτηριστικά της ατμόσφαιράς του.

Πληροφορίες  Ορφέως 33 & Δεκελέων 36, Αθήνα

πηγή: www.greekguide.com

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.