Επιδότηση 360 ευρώ για ευρυζωνική σύνδεση άνω των 100 Mbps.

0

Μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσει η εμπορική διάθεση των ευρυζωνικών πακέτων, με ταχύτητες άνω των 100 Mbps, τα οποία θα μπορούν να αποκτήσουν νοικοκυριά και επαγγελματίες με χρήση της επιδότησης μέσω του προγράμματος για το «Κουπόνι Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας (Superfast Broadband)».

του Φώτη Κόλλια

Οι λεπτομέρειες για το κουπόνι δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και προβλέπουν πως θα παρέχεται επιδότηση 13 ευρώ τον μήνα, για 24 μήνες, για την απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης άνω των 100 Mbps («άμεσα αναβαθμίσιμης σε 1 Gbps) και εφάπαξ επιδότηση 48 ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.Η αξία του κουπονιού που θα λαμβάνουν νοικοκυριά και επαγγελματίες θα ανέρχεται, δηλαδή, σε 360 ευρώ, με το συνολικό ύψος του προγράμματος στα 50 εκατ. ευρώ. Ετσι μπορούν να πάρουν το κουπόνι περίπου 138.000 δικαιούχοι. Ο σχεδιασμός της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων υπό τον κ. Βασ. Μαγκλάρα είναι να αυξηθεί ο προϋπολογισμός τον επόμενο χρόνο, αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση.

Το πρόγραμμα, το οποίο επιθυμούσαν και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, στην ουσία στηρίζει τις επενδύσεις που πραγματοποιούν για την ανάπτυξη των δικτύων Νέας Γενιάς, κυρίως με βάση την τεχνολογία vectoring, αλλά και με βάση τις οπτικές ίνες μέχρι το κτίριο ή το σπίτι (FTTB ή FTTH). Με τις νέες επενδύσεις, μπορούν να παρέχονται πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων με ταχύτητες άνω των 100 Mbps, αλλά το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι μέχρι στιγμής περιορισμένο.

Η διαδικασία

Ωφελούμενοι της δράσης «είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένων και των επιτηδευματιών (…), που επιθυμούν να αποκτήσουν μια νέα SFΒΒ Υπηρεσία σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου προσφέρονται οι υπηρεσίες αυτές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα.

Ειδικά ως προς τα φυσικά πρόσωπα που τυγχάνουν και επιτηδευματίες, πριν την έγκριση της ενίσχυσης, με υπεύθυνη δήλωσή τους δεσμεύονται ότι δεν έχουν ξεπεράσει τα όρια (τα οποία καθορίζονται στον κανονισμό (ΕΚ) 1407/2013), για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, με ενισχύσεις που ήδη έχουν πάρει ή που έχουν αιτηθεί και τους έχουν εγκριθεί της αιτούμενης στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ενίσχυσης συμπεριλαμβανόμενης».

Με τον οδηγό δράσης του προγράμματος «θα καλούνται όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες να συμμετάσχουν στη δράση, λαμβάνοντας επιδότηση για την εγκατάσταση και λειτουργία SFΒΒ_Υπηρεσιών για διάστημα 24 μηνών, σύμφωνα με τους αναφερθέντες όρους».

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της Δράσης, να δει αν στη διεύθυνση ενδιαφέροντός του προσφέρονται SFΒΒ_Υπηρεσίες. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορεί να δει όλες τις προσφορές SFΒΒ_Υπηρεσιών από όλους τους Τηλεπικοινωνιακούς Παρόχους στην εν λόγω διεύθυνση (σε διαφορετική περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται ότι στη διεύθυνση ενδιαφέροντός του δεν προσφέρονται SFΒΒ_Υπηρεσίες), και να εντοπίσει τη συγκεκριμένη Προσφορά που τον ενδιαφέρει, με αποκλειστικό κριτήριο τις ανάγκες ή/και τις δυνατότητές του, σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια.

Στη συνέχεια, με χρήση των διαπιστευτηρίων (username/ password) του πληροφοριακού συστήματος «TAXISNET» της ΑΑΔΕ θα μπορεί, εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της δράσης, να εκδώσει τον μοναδικό κωδικό του SFBB_voucher που του αντιστοιχεί και θα του αποσταλεί μέσω e-mail. Από τη στιγμή αυτή και έπειτα καθίσταται ωφελούμενος της δράσης. Στην υπουργική απόφαση δεν αναφέρονται, πάντως, τυχόν εισοδηματικά κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή των δικαιούχων μέσω του TAXISNET.

Κατόπιν, οι ωφελούμενοι, αφού επιλέξουν τον Τηλεπικοινωνιακό Πάροχο και την Προσφορά SFΒΒ_Υπηρεσίας που επιθυμούν, μπορούν να προβούν σε εξαργύρωση του SFBB_voucher με τον συγκεκριμένο και μοναδικό κωδικό του.

πηγή:www.euro2day.gr


ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.