Πάμε για αυγουστιάτικο ουζάκι και μεζέδες

0

Η καλοκαιρινή αυγουστιάτικη Αθήνα εκτός από λίγο  κόσμο έχει μπόλικες «ανοιχτές» γωνιές  για να φάμε ωραία μεζεδάκια, να πιούμε κρασί και ουζάκι και να χαρούμε τις ηλιόλουστες ημέρες  ή τις ξάστερες νύχτες .

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αιόλου 68
Αιόλου 68, κέντρο, τηλ: 2103247925

Κρυμμένο στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, αυτό το μοντέρνο ψαρο-μεζεδοπωλείο φέρνει αεράκι από Κυκλάδες και απλώνει τραπεζάκια στο ξέφωτο ανάμεσα σε δύο στοές. Σε άκρως νησιωτική ατμόσφαιρα σερβίρει μεγάλη ποικιλία σε ψαγμένους ψαρομεζέδες όπως δροσερή καβουροσαλάτα, παστουρμά θαλάσσης, κυδώνια, γυαλιστερές και στρείδια, σεβίτσε τόνου και σολομού με κόλιαντρο, μπραντάδα (μπουκιές μπακαλιάρου με σάλτσα ντομάτας), χταποδάκι μπουγιουρντί και φυσικά φρέσκο ψάρι. Πλούσια και η οινική του λίστα με αρκετές επιλογές σε ποτήρι από ελληνικούς αμπελώνες. Ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα μετά κρασιού σε ποτήρι στα 20-25€/ άτομο.


Γυμνάσιο
Ν. Τρυπιά 80, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 210 2532708

Σχολικές αναμνήσεις επαναφέρει αυτό το συμπαθέστατο μεζεδοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια με σουπλά με εξισώσεις, κατάλογο ντοσιέ και μαυροπίνακες στο ντεκόρ του. Τα κεφάλια… μέσα λοιπόν για να πιάσουμε θέση στα πολύχρωμα τραπεζάκια στην αυλή του στα οποία καταφθάνουν κλασσικά μεζεδάκια με μοντέρνα παρουσίαση: ρολάκια μελιτζάνας με γέμιση χαλούμι, κόκκινη σάλτσα και καπνιστή πάπρικα, γεμιστά μανιτάρια με κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα λεμονιού, μπουκιές κανταΐφι με γέμιση τυριού και λιαστής ντομάτας και μαρμελάδα ντομάτας και καγιανάς με φέτα και λουκάνικο, είναι μερικά εξ’ αυτών που ξεχωρίζουν. Χύμα κρασί, ρακόμελο, ούζο και μπύρες τα συνοδεύουν και ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο με κερασμένο γλυκό και λικέρ μαστίχα.

Σεμέλη
Σερρών 67, Κορυδαλλός, τηλ: 210 4953521

Αγαπημένο τσιπουράδικο/μεζεδοπωλείο στον Κορυδαλλό, το Σεμέλη έχει μια συμπαθέστατη δροσερή αυλίτσα και διαθέτει πλούσιο κατάλογο με μεζεδάκια, αλλά και «βολιώτικο» σύστημα ήτοι παραγγέλνετε τσίπουρο και σας φέρνουν μεζεδάκια εξτρά. Από τον πρώτο, ξεχωρίζουν τα ντολμαδάκια, το τηγανιτό μαριδάκι, τα μανιτάρια πλευρώτους, τα τηγανιτά κολοκυθάκια και ο μαρινάτος γαύρος. Αν θέλετε να κινηθείτε προς… στεριά, τότε καλές επιλογές αποτελούν το χοιρινό σασλίκ με πατάτες τηγανιτές με φλούδα και τζατζίκι, το κεμπάπ γιαουρτλού, η τηγανιά κοτόπουλο και οι ποικιλίες κρεατικών. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική. Ο λογαριασμός στα 20€/άτομο για πλούσιο μεζεδογεύμα μετά κρασιού ή τσίπουρου.

Πλάτανος
Αγ. Ζώνης 43, Κυψέλη, τηλ: 2108612749

Το υπεραιωνόβιο πλατάνι – σήμα κατατεθέν της πλατείας στην Αγίας Ζώνης χαρίζει τον ίσκιο του στα τραπεζάκια που βγάζει έξω αυτό το μερακλίδικο μεζεδοπωλείο στην Κυψέλη, το οποίο ανανεώθηκε και αποτελεί καταφύγιο για ούζο ή τσίπουρο με μεζέ αλλά και κανονικότατο μεζεδο-γεύμα με γεύσεις θάλασσας και στεριάς: φάβα με μανιάτικο σύγκλινο, χταποδάκι με πλιγούρι, γιουβετσάκια θαλασσινών, πανσέτες, αρνάκι τσιγαριαστό με ρακή, παστουρμαδοπιτάκια, ζαργάνα στα κάρβουνα και ταραμοσαλάτα με καπνιστά μύδια δεν θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο. Συνοδεύουμε με κρασί, ρακή, ούζο ή τσίπουρο ανάλογα τα κέφια και δεν πληρώνουμε παραπάνω από 15 -20€/ άτομο.




Σαρδελάκι… με θέα
Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, τηλ: 2109670913

Το αδερφάκι του ομώνυμου ψαρο-εστιατορίου της Γλυφάδας έχει πιάσει πρώτο τραπέζι… θέα στον Σαρωνικό από τη μεγάλη του βεράντα στη Βουλιαγμένη και μας μυεί και αυτό στην θαλασσινή κουζίνα. Το τηγάνι του είναι ωραιότατο και δεν μιλάμε για το σκεύος: τηγανιτά μπαρμπουνάκια, αθερίνα, γαρίδες, σαρδέλα, γαύρος και καλαμαράκια είναι ό,τι πρέπει για τσουγκρίσματα ούζου. Εξίσου αγαπημένα τα φρέσκα όστρακα που φέρνει καθημερινά, όπως και οι ζουμερές καραβίδες, ο μαρινάτος γαύρος, ο παστουρμάς μπακαλιάρου και η πικάντικη σαρδέλα.  Για ένα μεζεδο-γεύμα με ουζάκι, υπολογίστε περί τα 20€/άτομο.

Γαία Καφεποτείον
Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 22, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 21 3025 8541

Παρεΐστικο, φιλικό και οικονομικό, αυτό το «καφεποτείο» στον Άγιο Δημήτριο με την πράσινη αυλή είναι ό,τι πρέπει για να τσουγκρίσουμε ρακές (ή οινόμελα ή ρακόμελα ή κρασάκια) συνοδεία ζωντανής μουσικής (ρεμπέτικα, λαϊκά) και να τσιμπολογήσουμε ωραιότατα μεζεδάκια με βάση το κρέας. Φέτα τηγανιτή με σουσάμι και μέλι, μπιφτεκάκια με πιτούλες, μπεκρή μεζέ, μανιταρόπιτα σπιτική, καγιανάς, παστουρμαδοπιτάκια, μανιτάρια με βαλσάμικο και γενναιόδωρες ποικιλίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο απλό μενού. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν ξεπερνά τα 10-15€/ άτομο με χύμα κρασί.

Λόρδος Μεζεδάκι
Πλατεία Αναγεννήσεως 3, Καισαριανή, τηλ: 211 4040516

Στην πλατεία της Καισαριανής αυτός ο Λόρδος αγαπάει πολύ τα μεζεδάκια και μας υποδέχεται στα τραπεζάκια που βγάζει έξω για να δοκιμάσουμε καλοψημένα κρέατα και νόστιμα μεζεδάκια σε μεγάλη ποικιλία. Σαγανάκι με σουσάμι και μέλι, τυροφλογέρες με μανούρι, χοιρινή τηγανιά με λιαστή ντομάτα, γραβιέρα και κρασί, καραμελωμένη πανσέτα σε σάλτσα τζακ ντάνιελς, ψαρονέφρι με φασκόμηλο και ξινομυζήθρα, ντοματοκεφτέδες, και καρυδάτη μελιτζανοσαλάτα συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές από τον κατάλογο. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15-20€/ άτομο με χύμα κρασί ή μπύρα.

πηγή: www.in2lige.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.