Νόμος Κατσέλη: Έως 04 Μαΐου τελικά η παράταση

2

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νέα παράταση ενός μήνα,  δόθηκε στους  δανειολήπτες που θέλουν να ενταχθούν στο Νόμο Κατσέλη ώστε να προλάβουν την επικαιροποίηση των σχετικών εγγράφων που απαιτούνται.  Η παράταση που θα ισχύσει μέχρι τις 04 Μαΐου 2016 αντί στις 30 Απριλίου, όπως αρχικά προβλεπόταν, πέρασε μετά από κατάθεση  σχετικής τροπολογίας του υπουργείου οικονομίας, στη Βουλή

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρατείνεται, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, έως τα τέλη Απριλίου η προθεσμία για την επικαιροποίηση των στοιχείων των εκκρεμών αιτήσεων υπαγωγής στο  Νόμο Κατσέλη .

Με την ίδια τροπολογία  δίνεται παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου στην απαγόρευση της  πώλησης και μεταβίβασης κόκκινων δανείων σε χρηματοδοτικά ιδρύματα και Εταιρείες Μεταβίβασης

Υπενθυμίζεται ότι οι προθεσμίες εξέπνεαν στις 19 και στις 15 Φεβρουαρίου αντίστοιχα..

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Παράταση σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν  τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο “νόμο Κατσέλη” λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών, από τις τράπεζες.

Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους θεσμούς.

ΝΕΟ Μάλιστα  σε εκπομπή της ΕΡΤ1 (06-02-2016) ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης δήλωσε ότι οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη το 2015 μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χορηγούν οι τράπεζες για την τεκμηρίωση της κάθε αίτησης,μέχρι τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται, σχετικά με την παράταση που θα δοθεί για να προλάβουν οι δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, ότι το υπουργείο Οικονομίας έκανε προ ημερών και ειδική σύσταση για το θέμα στις τράπεζες, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα, καθώς στα μέσα Φεβρουαρίου 2016 λήγει η σχετική προθεσμία.

Το θέμα, αναμένεται να ρυθμιστεί τις προσεχείς ημέρες με υπουργική απόφαση, καθώς, όπως σχολίασε το ίδιο στέλεχος, ήδη δύο τράπεζες έχουν ενημερώσει το υπουργείο ότι αδυνατούν να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα αιτήματα που τους έχουν τεθεί από του πελάτες τους.

Διαβάστε επίσης  νέα δεδομένα, που αφορούν
στη Προστασία της πρώτης κατοικίας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

akinita8-5-2014-730x415

Το παρακάτω κείμενο είχαμε δημοσιεύσει στις 16 Οκτωβρίου 2015

Αίτηση με επικαιροποιημένα στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση , θα πρέπει να υποβάλλουν οι δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη» , αλλά ακόμα η υπόθεση τους δεν έχει εκδικασθεί.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του http://www.ethnos.gr/  , ο νόμος υποχρεώνει όλους όσοι έχουν υποβάλει αίτηση του νόμου «Κατσέλη», η οποία δεν έχει ακόμη εκδικασθεί – ακόμη και αν έχουν ήδη λάβει προσωρινή διαταγή προστασίας της περιουσίας τους – να προσκομίσουν επικαιροποιημένα στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση.

Τα δικαιολογητικά ορίζονται ως ακολούθως:

  • αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
  • πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) του έτους 2015
  • εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του έτους 2015
  • τελευταία δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9)
  • τυχόν καταστάσεις μισθοδοσίας ή εκκαθαριστικούς λογαριασμούς συντάξεων ή βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ για το έτος 2015
  • βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών με ημερομηνία έκδοσης μεταγενέστερη της έναρξης ισχύος του Ν. 4336/2015
  • υπεύθυνη δήλωση για την πληρότητα και ορθότητα καταστάσεων περιουσίας και μεταβιβάσεων
  • λοιπά έγγραφα κατά την κρίση του οφειλέτη

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε τη σχετική απόφαση ΦΕΚ 2208Α & την Αίτηση

Προσοχή όπως μας επισήμαναν οι Νομικοί μας , ΔΕΝ πρόκειται για νέα Αίτηση ένταξης , αλλά για Αίτηση επικαιροποίησης των οικονομικών στοιχείων των ήδη ενταγμένων στο «νόμο Κατσέλη.

2 Σχόλια

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.