Το καλοκαίρι συνεχίζεται… Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

0

Τέσσερις ακόμα συναυλίες μας περιμένουν τον Σεπτέμβριο στο δροσερό Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρατείνουμε για λίγο ακόμα την καλοκαιρινή μας διάθεση!

Το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη με την παράσταση A Love Supreme Live, η Katerine Duska με καλεσμένο τον Albin Lee Meldau, η Nalyssa Green, η Sugahspank και η Lou με το αφιέρωμά τους στον Leonard Cohen και ο Θοδωρής Βουτσικάκης με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την παράσταση «Πέτα στα όνειρά σου», είναι οι τέσσερις μουσικές προτάσεις του Μεγάρου για τον Σεπτέμβριο, που θα μας κρατήσουν συντροφιά, μέχρι το ξεκίνημα της νέας σεζόν.




Γι’ αυτό λοιπόν, κρατήστε την καλοκαιρινή σας διάθεση και μία ψάθα εκτός ντουλάπας (για να τη στρώσετε στο δροσερό γρασίδι του Κήπου του Μεγάρου), γιατί το καλοκαίρι συνεχίζεται τον Σεπτέμβριο!

Αναλυτικά οι συναυλίες:

A Love Supreme Live: Takis Paterelis Quartet  13 Σεπτεμβρίου

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής υποδέχεται την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου τον Τάκη Πατερέλη και το κουαρτέτο του, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση A Love Supreme Live.

Το A Love Supreme είναι το άλμπουμ σταθμός στην πορεία του σαξοφωνίστα John Coltrane. Όσοι θέλουν να μυηθούν στα μυστικά της μουσικής του, πρέπει να το ακούσουν. Ένα εξαιρετικό έργο, σε τέσσερα μέρη, με στοιχεία ατονικής μουσικής που άνοιξε νέους ορίζοντες στη τζαζ.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα θρησκευτικό ύμνο, στη βάση του οποίου στέκεται η υπέρτατη αγάπη για την ύπαρξη. Για τον πνευματικά ανήσυχο Coltrane η ύπαρξη ήταν το άλλο πρόσωπο του Θεού (όποιο όνομα κι αν είχε Αυτός). To 1964 o Coltrane κατέθεσε στην ανθρωπότητα αυτό το έργο που παρόμοιο του δεν έχει υπάρξει.

Θα βυθιστούμε λοιπόν στον κόσμο του A Love Supreme από το κατεξοχήν κατάλληλο κουαρτέτο για την μουσική αυτή, το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη. Ενός μουσικού που αφιέρωσε τη τέχνη του μαθαίνοντας συνεχώς (ακόμα και τώρα) από τον μεγάλο δάσκαλο John Coltrane.

Katerine Duska και Albin Lee Meldau 14 Σεπτεμβρίου

Η Katerine Duska, επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου με το νέο μουσικό της σχήμα και έναν φρέσκο και πιο ηλεκτρονικό ήχο.




Η Katerine με τη ζεστή soulful φωνή της και την εκφραστική της σκηνική παρουσία, θα ερμηνεύσει κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ «Embodiment», διασκευές ελληνικών και ξένων αγαπημένων της τραγουδιών καθώς και υλικό από την αναμενόμενη νέα δουλειά, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της.

Ως οικοδέσποινα αυτής της ξεχωριστής συναυλίας, η Κατερίνα Ντούσκα θα υποδεχτεί στη σκηνή τον Albin Lee Meldau. Ο Σουηδός τραγουδοποιός και τραγουδιστής ακούστηκε πρώτη φορά στα ραδιόφωνα πέρσι το καλοκαίρι με το κομμάτι του “Let Me Go”, και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό με την πρόσφατη επιτυχία του «The Weight is Gone», έχοντας αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές σε Ευρώπη και Αμερική.

Tribute to Leonard Cohen με Nalyssa Green, Sugahspank και Lou 21 Σεπτεμβρίου

Μία μαγική νύχτα θα αφιερωθεί στον Leonard Cohen με τις Nalyssa Green, Sugahspank! και Lou στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.

Την ημέρα που ο Leonard Cohen θα γινόταν 84, τρεις νέες τραγουδίστριες ερμηνεύουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει ο ίδιος με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του, με τη συνοδεία τριών εξαιρετικών μουσικών. Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is θα μας ταξιδέψουν με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό σύμπαν του Leonard Cohen.

Το αφιέρωμα στον Leonard Cohen προετοιμάζεται από τον Σεπτέμβριο του 17, οπότε και ξεκίνησαν οι μουσικές πρόβες.

Έξι μουσικοί επιλέχθηκαν για να ερμηνεύσουν στιγμές από την πορεία του. Τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές πορείες αλλά με κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό την τόλμη, θα προσεγγίσουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει η βαριά αντρική φωνή του Cohen.

Η εύθραυστη αθωότητα της Nalyssa Green, η βαθιά εκφραστική φωνή της Sugahspank! και η καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή της Lou, πλαισιωμένες από τον βιρτουόζο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό ‘Αδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα (Swing Shoes) θα συναντηθούν στη σκηνή και θα δημιουργήσουν μία μοναδική ζωντανή σύμπραξη προς τιμήν του μεγάλου Leonard Cohen.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης συναντά τη Λίνα Νικολακοπούλου 22 Σεπτεμβρίου

«Πέτα στα όνειρά σου» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Θοδωρής Βουτσικάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου, την οποία θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στις 22/9 στον Κήπο του Μεγάρου.

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης ερμηνεύει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου, με καλοκαιρινή διάθεση.

Ο πολλά υποσχόμενος νεαρός ερμηνευτής που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στο μιούζικαλ «Ερωτόκριτος», τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την προηγούμενη χρονιά, ξεκινά την πρώτη προσωπική του περιοδεία, έχοντας στις αποσκευές του αγαπημένα τραγούδια της Λίνας Νικολακοπούλου.

Η γνωστή στιχουργός ανθολόγησε ένα πρόγραμμα με τραγούδια-σταθμούς από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Γιάννη Σπανού, Μάνου Χατζιδάκι, Lucio Battisti, Ara Dinkjian, Νίκου Κυπουργού, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Νίκου Αντύπα κ.α., μαζί με κάποια ακυκλοφόρητα από την επερχόμενη δισκογραφική συνεργασία τους με τον βραβευμένο Ιταλό συνθέτη Nicola Piovani (Όσκαρ Μουσικής για την ταινία «Η ζωή είναι ωραία»). Το τραγούδι «Πέτα στα όνειρά σου» από τον πολυαναμενόμενο δίσκο, δίνει τον τίτλο και το γενικό σύνθημα της φετινής συναυλιακής εξόρμησης του Θοδωρή Βουτσικάκη, κάνοντας τα όνειρά μας να πετάξουν όσο πιο ψηλά θέλουμε.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: www.megaron.gr

Πηγή: https://www.culturenow.gr/





Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.