Οι δύο παιδικές χαρές για παιδιά ΑμεΑ στην Αττική

0

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Δήμοι προσπαθούν να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν τις υποδομές και τις παιδικές χαρές τους, ούτως ώστε να είναι προσβάσιμες και ασφαλείς για να παίξουν και παιδιά ΑμεΑ.

Στην Αττική λειτουργούν δύο τέτοιες παιδικές χαρές, όπου εκτός των κοινών παιχνιδιών, διαθέτουν και όργανα αποκλειστικά για τα παιδιά σε καροτσάκι.

Παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά
Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Κηφισιά

Η παιδική χαρά ΑμεΑ στην Κηφισιά δίνει την ευκαιρία σε παιδιά με κινητικά προβλήματα να χαρούν το παιχνίδι με ασφάλεια χωρίς να απομονώνονται από τα υπόλοιπα παιδιά. Η παιδική χαρά βρίσκεται στο καταπράσινο περιβάλλον της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα ώστε τα παιδιά να μπορούν να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά και με ασφάλεια. Βρίσκεται στον ίδιο χώρο μαζί με την προϋπάρχουσα παιδική χαρά, ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να παίζουν μαζί.




Παιδική Χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου 
Λεωφ. Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο

Η ανακαινισμένη παιδική χαρά Αγίας Σκέπης Παλαιού Φαλήρου υποδέχεταιπαιδιά με αναπηρία και χωρίς, για ασφαλές παιχνίδι και ανέμελες στιγμές διασκέδασης.Διαθέτει ποδηλατόδρομο, ειδικές τουαλέτες για άτομα με ειδικές ανάγκες και κανονικές, διαθέτει γήπεδο μπάσκετ για αμαξίδιαι, κούνιες που μπαίνει το αμαξίδιο πάνω και κουμπώνει και μπορεί να κινείται, διαθέτει όργανα παιδικής χαράς, διαθέτει ένα τεράστιο κιόσκι πάνω σε ένα λόφο με δέντρα γύρω γύρω για να κάθονται οι γονείς, διαθέτει πέργκολες και πολλή περίφραξη.

πηγή :www.infokids.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.