Πρόταση-«τσεκούρι» για τους εργαζόμενους από την τράπεζα Πειραιώς

0

 Απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων, η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς με στόχο την μείωση του μισθολογικού κόστους. Προκάλεσε όμως ήδη, μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους των εργαζόμενων.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος εργαζομένων, η τράπεζα κάλεσε τους εργαζόμενους να ανακοινώσει μια αντεργατική απόφασή της που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στον τραπεζικό κλάδο.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου την απόφασή της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:
α) εθελοντική άδεια 12 ημερών το μήνα άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και

β) εθελοντική μερική απασχόληση

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους μια τέτοια ανακοίνωση και μάλιστα σε μια περίοδο, που σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας ΧρΜεγάλου, «όλα βαίνουν καλώς» και η πορεία της Τράπεζας εξελίσσεται θετικά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, έχει στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους.

Η άρνηση των εργαζόμενων ήταν άμεση και κατηγορηματική. Όπως μάλιστα αναφέρεται σε ανακοίνωσή, ο Σύλλογος διαμήνυσε στη Διοίκηση της Τράπεζας μέσω των εκπροσώπων της, να μην υλοποιήσει τέτοιες αντεργατικές πράξεις, γιατί απέναντί της δεν θα είναι μόνο ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ +1,01%, αλλά και η ΟΤΟΕ και σύσσωμος ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

“Αν η Tράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει να παίξει το ρόλο του «λαγού» του τραπεζικού συστήματος, για να εκτιμήσει τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, είναι καλύτερα γι’ αυτή να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της” αναφέρουν χαρακτηριστικά και καλούντους συναδέλφους τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΟΤΟΕ έχει ήδη ενημερωθεί και προετοιμάζει τις δικές της ενέργειες, προκειμένου να δώσει συνολική απάντηση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Όποιος… προλάβει την θέση στο ταμείο

Εντωμεταξύ, μιας και τα πρόστιμα της Εργάνης,για τους εργαζόμενους που οι Τράπεζες απασχολούσαν εκτός ωραρίου  χωρίς να καταβάλλουν υπερωρίες, επεσαν βαριά, αποφασίστηκε ότι  μετά τις 2.30 μ.μ. δεν εκτελείται καμία συναλλαγή έστω και εάν ο πελάτης είναι μέσα.

Τελευταία συναλλαγή είναι εκείνη που εξυπηρετείται με τον πελάτη ο οποίος βρίσκεται ήδη στο ταμείο κατά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας.

Το ίδιο και στα μηχανήματα συναλλαγών εντός καταστημάτων.

 Το κόστος της Εργάνης για υπερωρίες κρίνεται ιδιαιτέρως βαρύ για τα πιστωτικά ιδρύματα, που έτσι κι αλλιώς μειώνουν δραματικά τα καταστήματά τους και ρίχνουν το βάρος τους σε έναν και μόνον άξονα: τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Άλλωστε αυτό είναι το επιθυμητό ως εξέλιξη για τις τράπεζες, καθώς έτσι οι πελάτες δεν απασχολούν προσωπικό, εξυπηρετούνται άμεσα, μπορούν άμεσα να ελεγχθούν και τέλος οι προμήθειες που χρεώνονται στις συναλλαγές είναι καθαρό κέρδος.

πηγες: www.euro2day.gr-www,naftermpriki.grΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.