Ανοιξιάτικοι καφέδες στην Αθήνα

0

Café Plaka
Τριπόδων 1, Πλάκα, τηλ: 2103220388

Μπορεί να μην βρίσκεται στο ύψος που βρίσκονται άλλες ταράτσες, αλλά αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή. Η ταράτσα του Café Plaka βλέπει στην Μνησικλέους και στην ατελείωτη περαντζάδα από τουρίστες/staycation-ίστες/Ατενίστες που θα δεις να απολαμβάνουν αυτό το πανέμορφο μέρος της πόλης, και είναι το τέλειο σημείο για να απολαύσεις έναν χαλαρό πρωινό καφέ—ή και να τσιμπήσεις κάτι από τα νόστιμα σνακ που προσφέρει το μαγαζί.
Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917

Ταράτσας συνέχεια με μία από τις – επίσημα – αγαπημένες μας (πόσες φορές έχουμε γράψει για το Couleur, αλήθεια;). Εδώ, βέβαια, ερχόμασταν και τον χειμώνα και χουχουλιάζαμε κάτω απ’ τα μανιτάρια, αλλά τώρα που μπήκε η άνοιξη, πραγματικά δεν έχουμε δικαιολογία να μην το επισκεπτούμε. Επίσης, πέρα από τον καφέ, υπάρχει μεγάλη και ιδιαίτερα λαχταριστή ποικιλία φαγητών για να διαλέξετε—α, και ίσως η πιο συγκλονιστική θέα στην Ακρόπολη.

 

Anglais
Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι, τηλ: 21 5560 1192

Δίπλα σχεδόν στην πλατεία, μπαίνεις σε ένα παλιό κτίριο, ανεβαίνεις στον έκτο όροφο και βρίσκεται ξαφνικά σε μια τέλεια ταράτσα, με χρώματα και ρετρό πλακάκια και ψηλά καθίσματα και σούπερ αισθητική. Προφανώς, κι εδώ η Ακρόπολη είναι σαν να μπορείς ν’ απλώσεις το χέρι και να την πιάσεις, επειδή η αλήθεια είναι πως αν προσθέσεις την Ακρόπολη στο μείγμα ήλιος + Αθήνα, μόνο καλό θα βγάλεις.

 

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Λατρεύτηκε σχεδόν με το που άνοιξε αυτός ο Τσαλαπετεινός (Upupa Epops είναι, άλλωστε, η επιστημονική ονομασία του πτηνού) και μια ματιά στον χώρο του μονάχα αρκεί για να καταλάβεις το γιατί: βιντάζ ως εκεί που δε πάει, αλλά με μια τάση προς το μπαρόκ. Μπαράκι… από σπίτι, που όμως βαρετούς ανθρώπους δεν θα μαζέψει ποτέ. Κι εμείς το προτιμάμε για τους πρωινούς μας καφέδες στα Πετράλωνα.Underdog
Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ: 21 3036 5393

Μια βόλτα από το Θησείο και μια ματιά στην εξαίσια αυλή του Underdog είναι ικανή να σας πείσει ότι δεν χρειάζεστε άλλο στέκι για τον καφέ σας πλέον. Βιομηχανικό και λιτό μέσα, μεγάλα τραπέζια και χτιστά καναπεδάκια έξω. Επιλέγετε ποικιλία καφέ, αφήνετε τους ειδικούς να σας τον φτιάξουν τέλειο και εσείς απλά χαλαρώνετε.

 

Σέλας
Καλλικράτους και Μεθώνης 19, τηλ: 21 1401 7760

Ναι, το Σέλας δεν είναι ταράτσα. Δεν είναι καν αυλή—τα τραπεζάκια του τα έχει απλωμένα σε μια μικροσκοπική “πλατεία” όπως κατεβαίνεις την Μεθώνης. Αλλά το χτυπάει ο ήλιος, είναι φουλ χαλαρό και κρυμμένο (στην πιο κοινή θέα) και παίζει και ψαγμένες μουσικές. Στο Σέλας κανείς δεν πάει επειδή “πάει όλος ο κόσμος”, και πάλι καλά. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα αν βρίσκεστε στην περιοχή και θέλετε κάτι σούπερ κουλ και σούπερ χαλαρό.

πηγή: in2lifeComments are closed.