Μεσσιανισμός: Η πίστη για την έλευση κάποιου Λυτρωτή-με την έννοια του Μεσσία-ως απεσταλμένου του Θεού της πίστεώς τους που θα τους απαλλάξει από τα διάφορα δεινά.
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα πουλάει εύκολα το παραμύθι. Ειδικά σε μια περίοδο «δεινών», όπως αυτή που διανύουμε από την έλευση των μνημονίων, οι πολίτες προσπαθούν να στηριχτούν από κάπου για να αποφορτιστούν από την απελπισία που τους κυριεύει. Αναζητούν κάποιον ή κάτι να τους σώσει από τη λαίλαπα της κρίσης που τους έχει συνεπάρει. Εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά. Να περάσει σα βοριαδάκι και να συμμαζέψει όσα προκαλούν αισθήματα οργής, μίσους, αγανάκτηση. Στη χειρότερη περίπτωση, ας μην είναι για το καλό της χώρας. Ας είναι για το καλό της ομάδας που υποστηρίζουν.
Στο προαναφερθέν παράδειγμα υπάρχει η ακράδαντη απόδειξη ότι το καλό παραμύθι έχει πάντα έναν πρίγκιπα.-όπως αυτές τις μερες ο Σώρρας. Ο λόγος για τον επιχειρηματία Βλάσση Τσάκα που έγινε ευρύτερα γνωστός στο φιλοθέαμον κοινό του ποδοσφαίρου και όχι μόνο στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011. Ο άνθρωπος που μπήκε στη ζωή μας με… ένα ταξί, όταν πήγε να καταθέσει πρόταση ως εκπρόσωπος Άραβα πρίγκιπα για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Έτσι, εκμεταλλεύτηκε τη δυσχερή κατάσταση στην οποία είχε υποπέσει η ομάδα μετά την καταστροφική οικονομικά περίοδο της πολυμετοχικότητας και προλείανε το έδαφος στο οποίο θα πρωταγωνιστούσε σχεδόν 2 χρόνια!
Ποιος ήταν ο Βλάσσης Τσάκας
Γεννήθηκε στο χωριό Πανόραμα του Ηρακλείου. Μία από τις πρώτες επαγγελματικές του δραστηριότητες ήταν να ανοίξει- μαζί με τον έναν από τους δυο αδελφούς του- κατάστημα επίπλων στο Ηράκλειο. Από αυτό το εγχείρημα καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη λόγω ακάλυπτων επιταγών, καθώς η επιχείρηση αποδείχτηκε ζημιογόνα.
Δεύτερο ατόπημά του ήταν να κατηγορηθεί από επιχειρηματία για υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής. Εκείνη την περίοδο φέρεται να ασχολήθηκε με σειρά ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε Κρήτη και Χαλκιδική «πάντα από τη θέση του διευθυντή», όπως τονίζει ο ίδιος. Το πρώτο μπάσιμο στο ποδόσφαιρο έγινε με τον ΠΑΟΚ τον Ιούνιο του 2001, όταν και πρότεινε στον τότε πρόεδρο της ομάδας Γιώργο Μπατατούδη την αγορά πλειοψηφικού πακέτου από όμιλο εταιρειών της Αργεντινής. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν για πολλές εβδομάδες και ο Τσάκας φέρεται να είχε καταθέσει πρόταση ύψους 12 δισεκατομμυρίων δραχμών (36 εκατ. Ευρώ). Εν τέλει, η συμφωνία χάλασε για τον εξής αστείο λόγο: Δεν άρεσε στους επενδυτές η αιφνιδιαστική πώληση του ποδοσφαιριστή Βενετίδη στον Ολυμπιακό.
Η ιστορία με τον Παναθηναϊκό είναι ευρέως γνωστή. Μία μέρα του Σεπτεμβρίου του 2011 κατέθεσε πρόταση ύψους 220 εκατ. Ευρώ. Ως επενδυτής εμφανίζεται κάποιος Άραβας πρίγκιπας με το όνομα Αλ Σαούντ (πολλές φορές άλλαξε). Ασφαλώς υπήρξαν δελεαστικές δεσμεύσεις, όπως ανάπλαση του γηπέδου, μεταγραφικό μπαμ με Ροναλντίνιο και ότι ο Παναθηναϊκός θα γίνει η Πόρτο της ανατολικής Μεσογείου.
Τα ποδοσφαιρικά φλερτ όμως δεν τελείωσαν εκεί. Κατάφερε να μπει στην διοίκηση της Καβάλας το καλοκαίρι του 2013 και το Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου να γίνει πρόεδρός της. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών από το τριμελές Δικαστήριο Καβάλας για υπόσχεση δανείου από ξένη τράπεζα σε επιχειρηματία, αλλά το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του. Έμεινε στην ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου.
Τα τελευταίας χρόνια ζει με τη σύζυγό του σε πολυτελή κατοικία στην περιοχή Δέπος στην Καβάλα. Εμφανίζεται ως σύμβουλος τραπεζικών συναλλαγών εταιρείας στη Θεσασαλονίκη στον τομέα του φυσικού αερίου, ενώ όπως είχε δηλώσει και σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ «τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα με επενδύσεις Γερμανών επιχειρηματιών- στο τομέα της ενέργειας-στη Βουλγαρία και Ισπανών που ασχολούνται με έπιπλα στην Τουρκία. Τον τελευταίο καιρό συνεργάζομαι με εταιρεία φωτοβολταϊκών στο Κιλκίς. Εργάζομαι πολλές ώρες, ταξιδεύω συνεχώς, αποκτώ γνωριμίες κι έχω πολλά επαγγελματικά ενδιαφέροντα»
του Σωτήρη Βαλάρη -Φοιτητή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης- Απόσπασμα από δημοσίευμα στο http://www.huffingtonpost.gr/