Είστε μαθητές/τριες Γυμνασίου, Λυκείου, σπουδαστές/στριες, φοιτητές/τριες και σας αρέσει η ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες;Βρίσκετε ενδιαφέρουσα την ιδέα να συμμετάσχετε στην ανάπτυξη εφαρμογών που θα συμπεριλαμβάνουν όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία;
Αν η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι θετική, τότε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Accessibility Hackathon, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Πρόκειται για έναν μαραθώνιο αναζήτησης πρωτότυπων τεχνολογικών ιδεών και λύσεων που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη προσβάσιμων εφαρμογών, αλλά και εφαρμογών προσβασιμότητας για ανθρώπους με κάποια αναπηρία, για άτομα δηλαδή με σοβαρά προβλήματα όρασης, ακοής, κίνησης κ.ά.
Οι βασικοί στόχοι που έθεσαν οι διοργανωτές αυτής της δημιουργικής αλλά και κοινωφελούς εκδήλωσης είναι η εκπαίδευση των νέων σε θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας και στις τεχνολογικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Κυρίως όμως η ενθάρρυνση της ενεργού και ομαδικής αλτρουιστικής εργασίας, καθώς και η εξοικείωση όσων συμμετέχουν με τις νέες τεχνολογίες και τον προγραμματισμό.
Στη διήμερη εκδήλωση μπορούν να συμμετάσχουν άτομα νεαρής ηλικίας που έχουν κάποιες γνώσεις και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, τον προγραμματισμό και, ενδεχομένως, με θέματα αναπηρίας, πάνω από όλα όμως με ενδιαφέρον για ομαδική, δημιουργική εργασία.
Πέντε ερωτήσεις για το Accessibility Hackathon
Ποιος διοργανώνει το Accessibility Hackathon; Το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, με την υποστήριξη και συνεργασία της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), της Google, της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (ΕΙΚ) και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).
Πού και πότε θα πραγματοποιηθεί; Στο UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, λεωφ. Συγγρού 387, 175 64, Π. Φάληρο (είσοδος από Πεντέλης 11). Tο Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 και ώρες 8.30-19.30.
Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν; Μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητές/τριες, σπουδαστές/στριες με γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, τον προγραμματισμό ή/και σε θέματα αναπηρίας, καθώς και ενδιαφέρον για ομαδική δουλειά. Οι μέντορες των ομάδων θα αναλάβουν την παροχή τεχνογνωσίας και θα τις βοηθήσουν με την εμπειρία τους.
Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής: ΚΑΝΕΝΑ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή; Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και πρέπει να υποβληθεί έως τις 22 Απριλίου 2017.
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και την αίτηση: Δήλωση Συμμετοχής
Τι κερδίζουν οι νικητές/τριες του διαγωνισμού; Οι τρεις πρώτες ομάδες θα κερδίσουν βραβεία. Ενδεικτικά: chromebooks, gadgets κ.λπ.
Πάνω απ’ όλα όμως, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να συνεργάζονται για την επίλυση ενός προβλήματος με τρόπο ευχάριστο και ουσιαστικό.
Πηγή: http://www.efsyn.gr/