Φορολογικές Δηλώσεις 2015 : “Σιγήν Ιχθύος”…

0

ntouxlearn1-thumb-large

Σαράντα οκτώ ημερολογιακές ημέρες πριν τη καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων , το Υπουργείο Οικονομικών τηρεί “Σιγήν Ιχθύος” για την “εναρκτήρια” ημερομηνία της υποβολής.

Οι φήμες μιλούν για τη 15η Μαΐου , χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση που να το επιβεβαιώνει , ενώ παράλληλα υπάρχουν νομοθετικές εκκρεμότητες  που λογικά θα επιτείνουν τη καθυστέρηση.

Προχθές εκδόθηκε η Εγκύκλιος 1102 που αφορά στις  «Οδηγίες για τη συμπλήρωση και την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων φορολογικού έτους 2014»
ενώ εκκρεμεί η αντίστοιχη που αφορά στα φυσικά πρόσωπα και η οποία αναμένεται.

Επίσης έχουν κατατεθεί οι τροπολογίες για την  έκπτωση φόρου 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος ως το τέλος Ιουλίου και για τη  δυνατότητα των ιδιοκτητών ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια να τα εκχωρούν στο δημόσιο , όπως και θέματα ελάφρυνσης της φορολογίας των Αγροτών.

Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη  για τα “μπλοκάκια” που έχουν ταυτόχρονα και εισοδήματα από Μισθωτή εργασία και αφορά στη φορολόγηση τους -όπως ισχύει- για τη δραστηριότητα αυτή , ως επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αναμένοντας λοιπόν , ας διαβάσουμε οδηγίες…

Φορολογικός Οδηγός 2015 (Μάιος 2015– Έκδοση Foroline)

Φοροαπαλλαγές

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.