Δηλώσεις 2015 : Πότε θα υποβληθούν…

0

28cfc7c6b88edfe1b221c2dde96c068a

Η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 7 ημέρες πριν από τη καταληκτική ημερομηνία (30/06) τους , συνεχίζει να “κινείται” με αργούς ρυθμούς συνοδευόμενη με σοβαρά προβλήματα .

Ξεκινώντας από τα τελευταία θα επισημάνουμε τα εξής :

1. Δεν έχει γίνει ακόμα τεχνικά δυνατή η εφαρμογή της τελευταίας νομοθετικής παρέμβασης στο taxinet , που λύνει κάποια θέματα που αφορούν στα πολύ μικρά εισοδήματα.
2. Το σύστημα taxisnet παρουσιάζει προβλήματα δυσλειτουργίας με συχνές καθυστερήσεις και “αποσυνδέσεις”.
3. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα τι θα γίνει με τα “μπλοκάκια” που έχουν παράλληλα και εισοδήματα από μισθωτές εργασίες.
4. Δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις.

Παράλληλα η στατιστική των υποβολών μάλλον είναι απογοητευτική για το Υπουργείο Οικονομικών…
Το νούμερο σήμερα το πρωί “λέει” 1.772.276 υποβληθείσες δηλώσεις Φυσικών Προσώπων , πράγμα που σημαίνει ότι στις επόμενες 7 ημερολογιακές ημέρες θα πρέπει σε υποβάλλονται περίπου 575.000 δηλώσεις την ημέρα !!!
Παράλληλα  υπάρχουν οι 240.000 δηλώσεις των Νομικών Προσώπων (εταιρείες) από τις οποίες κατά ανεπίσημες πληροφορίες έχουν υποβληθεί περίπου 70.000 , από τις 10/06 που άνοιξε το σύστημα…

Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν στο αβίαστο συμπέρασμα ότι η παράταση των φορολογικών δηλώσεων συνολικά… Είναι παντελώς αναπόφευκτη !!!
Μάλιστα ακούγεται ότι σήμερα θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις περί τούτου…

Για την αναγκαιότητα της παράτασης  έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα μας και σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε στη λογική ανακοίνωσης κάποιας ημερομηνίας που “γνωρίζουμε”…
Αυτό που και πάλι θα τονίσουμε , είναι το ότι , για μία έστω φορά το Υπουργείο Οικονομικών  ας αναγνωρίσει τα προβλήματα που έχει το ίδιο δημιουργήσει και με θάρρος να δώσει μια ουσιαστική λύση μεταθέτοντας τη καταληκτική ημερομηνία σε χρόνο που απρόσκοπτα και ορθά θα είναι δυνατή η υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων.

Οι ημερομηνίες που “πέφτουν στο τραπέζι” , όπως 20/7 , 27/07 , 31/07 , εκθέτουν σε μια γελοία και ανέφικτη πρόταση τόσο τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αν τις υιοθετήσει , όσο και τους φορείς που τυχόν τις εισηγούνται…

Η Πρόταση μας έχει καταγραφεί στο τελευταίο Άρθρο μας , για το θέμα , όπου χωρίς να λύνει καταλυτικά το πρόβλημα , θα μπορούσε να θεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό εφικτή και υλοποιήσιμη.

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.