Δηλώσεις 2015 : Και του χρόνου…

0

9526875265175040514

Ολοκληρώθηκε εν τέλει , η διαδικασία της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών & Νομικών Προσώπων με την επίσημη -λίγο ιδιόρρυθμη- παράταση που δόθηκε , μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Μάλιστα όπως αναφέρει το πάντα έγκυρο  http://www.taxheaven.gr/ , από πληροφορίες που δημοσίευσε χθες Κυριακή 06/09 , δόθηκε τελικά και μια επιπρόσθετη σιωπηρή παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών , μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 06 09.2015.

Έτσι από σήμερα Δευτέρα , όλες οι δηλώσεις  που θα υποβληθούν βαρύνονται εκτός από τη προσαύξηση 0.73% (Ισχύει για υποβολές μετά τις 31.08.2015) και με τα πρόστιμα του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. του Ν. 4174/2013 , όπως αναλυτικά αναφέρουμε στο Άρθρο μας.

Με βάση δε , τα Στατιστικά που δημοσιεύονται στο http://www.publicrevenue.gr/ , υποβλήθηκαν περίπου 6εκατ. δηλώσεις Φυσικών προσώπων και η κατανομή ως προς το αποτέλεσμα τους , ήταν 42% Χρεωστικές (πληρωμή) , 18% Πιστωτικές (επιστροφή) και 40% Μηδενικές.
Με βάση λοιπόν τα στοιχεία το Κράτος προσδοκά έσοδα από τα Φυσικά πρόσωπα παραπάνω από 3,2δις €  , ενώ θα πρέπει να επιστρέψει ή να συμψηφίσει με οφειλές των ΦΠ περίπου 333,9εκατ. €. Τα τελικά αποτελέσματα επίσης μας δείχνουν ότι υποβλήθηκαν 150χιλ. παραπάνω φορολογικές δηλώσεις Φυσικών προσώπων ,  σε σχέση με πέρυσι.

Τέλος ενώ για το θέμα της καταβολής των Χρεωστικών δηλώσεων , η εικόνα είναι απόλυτα ξεκάθαρη ως προς τις ημερομηνίες καταβολής (31/08 η 1η δόση , 30/09 η 2η δόση και 30/11 η 3η δόση) , αδιευκρίνιστο παραμένει το θέμα της επιστροφής των Πιστωτικών υπολοίπων ή του συμψηφισμού αυτών με τυχόν ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές.
Με το δεδομένο δε , ότι μετά τις δηλώσεις εισοδήματος έπεται η επιβολή του ΕΝΦΙΑ από τον Οκτώβριο , φαντάζει μάλλον δύσκολο να βρεθεί Φυσικό πρόσωπο στο οποίο και θα επιστραφεί ποσό ως επιστροφή από τον φόρο εισοδήματος.
Άρα αυτό που απομένει είναι να δούμε τη “μεθοδολογία” των συμψηφισμών που θα επιλέξει το Υπουργείο Οικονομικών.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο για τη σιωπηρή παράταση του http://www.taxheaven.gr

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.