Μέχρι 30/09/2015 : Το 20άρικο των Κατασκηνώσεων !!!

0

IKA-aftodioikisi1

Μια ,προ 2ετίας πρωτοεμφανιζόμενη , υποχρέωση των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ , θυμίζουμε για το τέλος του Σεπτεμβρίου , το λεγόμενο “20άρικο των Κατασκηνώσεων”…

Από το καλοκαίρι του 2013 καθιερώθηκε η καταβολή 20€ ανά εργαζόμενο από τους εργοδότες όλων των επιχειρήσεων κάθε Σεπτέμβριο , μαζί με την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του Αυγούστου.

Τι είναι το 20άρικο ?
“…Η εν λόγω εισφορά συνιστά ξεχωριστό λογαριασμό προς διαχωρισμό των λοιπών εισπρακτέων εισφορών υπέρ Ο.Ε.Ε. από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ το οποίο υποχρεούται να αποδίδει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υλοποίηση των θερινών κατασκηνωτικών προγραμμάτων εκάστου έτους…”

Φέτος το “20άρικο των Κατασκηνώσεων” θα καταβληθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 και θα συνιστούσαμε να καταβληθεί με ξεχωριστή υποβολή (τραπεζική κατάθεση) από τις τρέχουσες εισφορές του Αυγούστου που επίσης θα καταβληθούν την ίδια ημερομηνία.
Τα 20€ υπολογίζονται ανά εργαζόμενο με βάση τη Μισθοδοτική κατάσταση του Αυγούστου 2015 , άρα μια επιχείρηση πχ. που είχε τον Αύγουστο του 2015 στη Μισθοδοτική κατάσταση της 3 εργαζομένους , θα καταβάλει στις 30/09 επιπλέον των εισφορών του 08/2015 και 60€ , με ξεχωριστή τραπεζική κατάθεση.

Η υποχρέωση θα εμφανιστεί “…μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ χωρίς καμία ενέργεια από πλευράς εργοδοτών και σύμφωνα με στοιχεία υποβολής Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου 8/2014…”

Τέλος μπορείτε να διαβάσετε εδώ το περσινό έγγραφο του ΙΚΑ που έδινε τις σχετικές οδηγίες.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.