Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης – Κάθε πότε γίνονται οι ξεναγήσεις

0

Το Μουσείο Ακρόπολης ξεκίνησε, νέο κύκλο παρουσιάσεων με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» και κεντρικό πρωταγωνιστή την υπόγεια ανασκαφή που άνοιξε για τη γιορτή των δέκα χρόνων λειτουργίας του μουσείου.

Με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην αρχαιολογική ανασκαφή που, σαν ένα τεράστιο έκθεμα, απλώνεται στη βάση του Μουσείου. Να βαδίσουν στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, να δουν από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, να μπουν στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, να περιεργαστούν τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού, να κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.




H αρχαιολογική ανασκαφή

Μια αρχαία γειτονιά της Αθήνας ενσωματώνεται μοναδικά στην αρχιτεκτονική του Μουσείου Ακρόπολης ως ένα ακόμα έκθεμα, που συνδιαλέγεται με τα αριστουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που παρουσιάζονται στους ορόφους του. Χτισμένη στην ομαλή συνέχεια της νότιας πλαγιάς του βράχου φιλοξενεί τη ζωή και τις δραστηριότητες του ανθρώπου από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 12ο αι. μ.Χ. Δρόμοι, σπίτια, λουτρά, εργαστήρια και τάφοι συνθέτουν μια περίπλοκη εικόνα αρχαιολογικών καταλοίπων, με καλύτερα διατηρημένα αυτά της ύστερης αρχαιότητας.

Σήμερα είναι ορατό μέρος, μόνο, όσων έφεραν στο φως οι ανασκαφές του οικοπέδου Μακρυγιάννη, όπως ονομάζεται ο περίκλειστος χώρος γύρω από το Μουσείο. Ένα άλλο μέρος διατηρείται σε κατάχωση ενώ ένα ακόμα έχει απομακρυνθεί για να κατασκευαστούν τα υπόγεια επίπεδα του Μουσείου και του σταθμού ΑΚΡΟΠΟΛΗ του ΜΕΤΡΟ.

Πληροφορίες για τις παρουσιάσεις

Αγγλικά: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 12:00
Ελληνικά: κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, στις 13:00
Διάρκεια: 45 λεπτά
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 20 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ).
Ο αρχαιολογικός οδηγός της ανασκαφής είναι διαθέσιμος στα Πωλητήρια του Μουσείου.

πηγή: travelstyle.gr 



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.