Μη βιάζεστε, ο ΕΝΦΙΑ θα έρθει…

0

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα ανέβουν στο Taxisnet μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή ημέρες και μάλλον έως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Το ποσό του ΕΝΦΙΑ θα είναι το ίδιο με πέρυσι, ενώ είναι άγνωστο ακόμα τι θα γίνει με εκπτώσεις που τυχόν προκύψουν από τη μείωση των ενοικίων των ιδιοκτητών.

Άρα ο ΕΝΦΙΑ έρχεται και δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης των ιδιοκτητών ακινήτων να “αναζητούν” τα εκκαθαριστικά τους αυτές τις ημέρες. Έτσι και αλλιώς η 1η δόση πληρωμής θα είναι στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και αύριο αν αναρτηθούν… Υπάρχει χρόνος και για την έκδοση τους από το Taxisnet και πολύ περισσότερος για την καταβολή της  1ης δόσης.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν στο φετινό εκκαθαριστικό τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με το 2019, αφού δεν υπήρξε καμία αλλαγή στους συντελεστές φορολόγησης και επίσης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν θα υπάρξει κάποια έκπτωση στους ιδιοκτήτες, που στην εποχή του κορονοϊού εισέπραξαν μειωμένο ενοίκιο από τους πληγέντες μισθωτές τους.



Επίσης ο φετινός ΕΝΦΙΑ, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, θα πληρωθεί σε έξι δόσεις (αντί 5) με την πρώτη να ξεκινά στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2020 και την τελευταία στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2021.
Οι ημερομηνίες των δόσεων, θα είναι ως εξής:

   1η Δόση          30η Σεπτεμβρίου 2020
2η Δόση          30η Οκτωβρίου 2020
3η Δόση          30η Νοεμβρίου 2020
 4η Δόση           31η Δεκεμβρίου 2020
5η Δόση          29η Ιανουαρίου 2021
    6η Δόση          26η Φεβρουαρίου 2021

Και μια προτροπή… Η έκδοση του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ, γίνεται εύκολα και από εσάς  με τους προσωπικούς ή τους εταιρικούς κωδικούς σας Taxisnet , αν χρειαστείτε όμως την συμβολή του/της Λογιστή/στριας σας, μην βιάζεστε, χρόνος υπάρχει…
Είναι σίγουρο ότι θα “εμφανιστεί” και το χρονικό περιθώριο μέχρι την καταβολή της 1ης δόσης (30/09/2020) είναι αρκετό, για να  προετοιμαστείτε.


Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.