Λογιστές: “Όχι άλλο κάρβουνο” με το MyData…

0
Με νέα του Ανακοίνωση, το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της ΕΦΕΕΑ, επισημαίνει την “κινητοποίηση” της συνδικαλιστικής ηγεσίας (ΠΟΦΕΕ) των Λογιστών, στην “ορθή λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων (MyData)”, σε μια εποχή που ο κλάδος των Λογιστών, αλλά και η κοινωνία συνολικά δοκιμάζεται από την πανδημία. Παράλληλα εκφράζει το αίτημα για την Έπ’ αόριστο χρόνο ΑΝΑΒΟΛΗ της ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ του MYDATA
Η ανακοίνωση του “Δικτύου”
Την 20η Νοεμβρίου λάβαμε με ηλεκτρονικό μήνυμα από την ΠΟΦΕΕ φόρμα υποβολής ερωτημάτων σχετικά με την ορθή λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων (MyData). Τα ερωτήματα θα ομαδοποιηθούν, θα αποσταλούν στην ΑΑΔΕ και οι απαντήσεις θα αναρτηθούν στην ΑΑΔΕ.
Να ενημερώσουμε την ΠΟΦΕΕ , που ως καταστατικό σκοπό έχει την προάσπιση των συμφερόντων των λογιστών – φοροτεχνικών και όχι των Υπουργείων, ότι τη στιγμή που μας έστειλε το ηλεκτρονικό μήνυμα, ολόκληρος ο κλάδος αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά, παρά και την όποια «εμπειρία» αποκομίστηκε από το 1ο κύμα, την ανεπάρκεια και τις ασάφειες των Υπουργείων και δεν προλαβαίνει να δοκιμάσει τα MyData για να εντοπίσει τις δυσλειτουργίες.
Την στιγμή που η ΠΟΦΕΕ στέλνει μήνυμα στα μέλη της για την ορθότερη λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων, οι λογιστές, ασχολούμαστε:
♦ Με το πώς θα μετακινούνται οι εργαζόμενοι και επιχειρηματίες
♦ Να στείλουμε δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας χωρίς επίσημες οδηγίες
♦ Να αποκρυπτογραφήσουμε το «αίνιγμά» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σε συνδυασμό με τις αναστολές
♦ Να κάνουμε αιτήσεις για τα 800,00€ των εργαζομένων, τις δηλώσεις COVID ενοικίων, τα έσοδα όλων των μηνών για την επιστρεπτέα προκαταβολή
και μια σειρά άλλων εκτάκτων δηλωτικών υποχρεώσεων λόγω Covid, χωρίς σαφείς οδηγίες, με προθεσμίες για ακόμη μία φορά σε μη εργάσιμες ημέρες,
Και όλα αυτά με τις τρέχουσες υποχρεώσεις κάθε μήνα (ενημέρωση βιβλίων, ΦΠΑ, ΦΜΥ, ενδοκοινοτικά κλπ. κλπ).
Κανένας συνάδερφος δεν έχει ούτε χρόνο, ούτε την ψυχική ηρεμία, να ασχοληθεί με τα MyData, και ελάχιστοι επιχειρηματίες, έχουν προβεί σε αναβάθμιση του εξοπλισμού τους ώστε να είναι συμβατοί με τα MyData την 01/01/2021.

Το αίτημα μας είναι ένα και ξεκάθαρο:
Έπ’ αόριστο χρόνο ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ του MYDATA

Με το μήνυμα της αυτό η ΠΟΦΕΕ αποδεικνύει πώς δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τους συναδέρφους που κραυγάζουν για αναστολή της έναρξης των ηλεκτρονικών βιβλίων, ούτε την πραγματικότητα των λογιστικών γραφείων και ολόκληρης της αγοράς.
Καλούμε την συνδικαλιστική μας ηγεσία, έστω και αυτήν την ώρα, να σταματήσει να λειτουργεί ως εκπρόσωπος των Υπουργείων και να ορθώσει διεκδικητικό λόγο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μελών της, των λογιστών – φοροτεχνικών.
Καλούμε τους συναδέρφους/ίσες να ενταχθούν στους τοπικούς τους συλλόγους, ώστε να διεκδικήσουμε όλοι και όλες μαζί την αλλαγή της συνδικαλιστικής τακτικής της υποτέλειας και της «συνεργασίας»



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.