Αντικειμενικές αξίες: Φέρνει παράταση η «βροχή» αιτημάτων για «κούρεμα»

0

Η προθεσμία λήγει στις 20 Ιανουαρίου, αν και στο υπουργείο σκέφτονται, και λόγω προεκλογικής περιόδου, να δώσουν παράταση, ούτως ώστε να προλάβουν να καταθέσουν όλοι οι δήμοι τις γνωμοδοτήσεις τους με βάση τις οποίες ζητούν επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών στις περιοχές τους.



Στόχος των δήμων είναι να «γλυτώσουν» τους δημότες τους από τον «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ που θα έρθει φέτος λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών σε αρκετούς ιδιοκτήτες ακινήτων,  αλλά και τους επαγγελματίες, καθώς η αύξηση των τιμών συμπαρασύρει σε ανοδική τροχιά περίπου 20 φόρους που βαρύνουν τα ακίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη ζητήσει τη μείωση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων σε 30 ζώνες της χωρικής του αρμοδιότητας, ζητώντας μάλιστα σε όσες περιοχές οι τιμές αυξήθηκαν την 1η Ιανουαρίου 2022 πάνω από 55%, σε σχέση πάντα με αυτές που ίσχυαν στις 31 Δεκεμβρίου 2021, να περιοριστούν το πολύ μέχρι ποσοστού 55%, σε όσες περιοχές του δήμου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν πάνω από 55% την 1η-1-2022 σε σύγκριση με την 31η-12-2021, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που καθορίστηκαν την 1η-1-2022, ώστε οι αυξήσεις τους σε σύγκριση με την 31η-12-2021 να φθάνουν το πολύ μέχρι το 55%.

Εκτός όμως από τον δήμο Αθηναίων ακόμη 22 δήμοι έχουν υποβάλλει ήδη αντίστοιχα αιτήματα, ενώ έπονται και άλλοι.

πηγή: naftemporiki.gr



Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.