Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή θα γίνει με το τέλος παρεπιδημούντων που επιβάλλουν οι δήμοι σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. Δηλαδή αν δεν πληρώνονται, το χρέος θα «περνά» στην εφορία. Σε επόμενο στάδιο αναμένεται να ενταχθούν οι νέες κλήσεις από τη δημοτική αστυνομία. Ανοιχτό ωστόσο παραμένει το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς την τοπική αυτοδιοίκηση σε 36- 72 δόσεις ή να καταστεί εφικτή η αναβίωση της ρύθμισης των 100 δόσεων των ΟΤΑ σε όσους την έχασαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη περίοδο όσοι χρωστούν στους δήμους δεν μπορούν να πληρώσουν με δόσεις. Με τα έως τώρα δεδομένα, οι κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας ναι μεν καταλήγουν στην εφορία, ωστόσο η ΑΑΔΕ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επιβάλλει προσαυξήσεις και να μην μπορεί ο φορολογούμενος να λάβει φορολογική ενημερότητα.
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση επιβολής αναγκαστικών μέτρων είσπραξης επιβάλλονται κατασχέσεις:
* τραπεζικών λογαριασμών, με εξαίρεση έναν και μοναδικό που έχει δηλωθεί ως ακατάσχετος και για τον οποίο ισχύει όριο μέχρι 1.250 ευρώ.
* μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, αποζημιώσεων, εσόδων από ενοίκια, επιστροφών φόρων κ.α. Ειδικά για ποσά μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων επιτρέπεται η κατάσχεση ποσοστού 50% επί του τμήματος πάνω από τα 1.000 και μέχρι τα 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ τον μήνα επιτρέπεται η κατάσχεση στα χέρια του εργοδότη ή του ασφαλιστικού ταμείου του συνόλου του υπερβάλλοντος των 1.500 ευρώ.
* ακινήτων, ακόμα και αν πρόκειται για την πρώτη κατοικία, καθώς και αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής σε περίπτωση που η οφειλή ξεπερνά τα 500 ευρώ.
πηγή: naftemporiki.gr