Χωρίς κλειδάριθμο τα ανήλικα τέκνα

0

250300p509EDNMaingrandfather

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τις αμφιβολίες που είχαν προκληθεί σχετικά με τις δηλώσεις Ε9 ανηλικών.

Σύμφωνα με τις ανακοίνωσή του, οι γονείς ανήλικων τέκνων που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων τους (χωρίς να απαιτείται διαφορετικός κλειδάριθμος).

Η διευκρίνιση αφορά στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για το Ε9 στην οποία αναφέρονταν ότι «η δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανηλίκου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου».

Οι αντιδράσεις που υπήρξαν σχετικά με την πιθανότητα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα με ακίνητη περιουσία να αναγκάζονται να εκδώσουν κλειδάριθμο για το Taxisnet, οδήγησε και στη σχετική αναδίπλωση.

Αναδημοσίευση από http://www.moneyguru.gr/

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.