Αλλαγές στη συλλογή των αποδείξεων (Σχόλιο Foroline)

0

eforia3

Δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σε σχέση με τη συλλογή αποδείξεων για τη φορολογική μας δήλωση.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το οποίο μένει να δούμε αν θα ψηφιστεί χωρίς αλλαγές, για το 2014 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μαζέψουν το 10% των εισοδημάτων τους σε αποδείξεις για να μπορέσουν να έχουν την έκπτωση των 2.100 ευρώ και παράλληλα να γλιτώσουν τον επιπλέον φόρο.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό που του αναλογεί θα του επιβληθεί φόρος ίσος με το 22% του ποσού που δεν κατάφερε να συγκεντρώσει.

Οι αλλαγές που επέρχονται αφορούν πάντως και στον τρόπο υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων. Πιο συγκεκριμένα, οι αποδείξεις από τις αγορές προϊόντων από σούπερ μάρκετ και την προμήθεια καυσίμων από πρατήρια, θα μετρούν από φέτος στο 50% της αξίας τους.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει αρνητικά τα νοικοκυριά καθώς η μείωση των απαιτούμενων αποδείξεων από το 25% στο 10% του εισοδήματος φέρνει και μεγάλη μείωση στις αποδείξεις που χρειάζεται το κάθε νοικοκυριό.

Αναδημοσίευση από http://www.moneyguru.gr/

Σχόλιο foroline

Υπενθυμίζουμε  ότι η συλλογή αποδείξεων αφορά μόνο στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς , διότι για τους επαγγελματίες και εισοδηματίες δεν ισχύει

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.