Επείγον: Αλλαγές από 01-01-2013

0

Αναφέρουμε σήμερα κάποιες αλλαγές που αφορούν στην έκδοση και στη θεώρηση στοιχείων ,που θα ισχύσουν από 01-01-2013 με βάση τον Ν.4093/2012 και ο οποίος αντικαθιστά τον ΚΒΣ (Κώδικά Βιβλίων &  στοιχείων) σε ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ – ΚΦΑΣ.

1. ΕΚΔΟΣΗ & ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Θεωρούνται ΜΟΝΟ τα Δελτία Αποστολής και τα Δ.Α.-ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ που εκδίδονται χειρόγραφα , καθώς και οι χειρόγραφες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ που εκδίδονται μόνο σε ιδιώτες.

Πχ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει μόνο σε ιδιώτες να εκδίδουν χειρόγραφες θεωρημένες Αποδείξεις παροχής υπηρεσιών και για τους επιτηδευματίες Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών.

Εννοείται ότι η έκδοση Μηχανογραφημένων στοιχείων , συνεχίζει να γίνεται με τους Φορολογικούς Μηχανισμούς.

Δεν απαιτείται πλέον η αναγραφή του επαγγέλματος και της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. των συμβαλλομένων στο Τιμολόγιο και στο Δελτίο Αποστολής.

2. ΒΙΒΛΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ

Όλα τα βιβλία απο 01-01-2013 είναι ΑΘΕΩΡΗΤΑ εκτός απο τα πρόσθετα βιβλία των παρακάτω επιτηδευματιών που συνεχίζουν να θεωρούνται (μέχρι 31-12-2013) : εκμεταλλευτής χώρου διαμονής ή φιλοξενίας, εκπαιδευτηρίου, κλινικής ή θεραπευτηρίου, κέντρων αισθητικής, γυμναστηρίων, χώρου στάθμευσης, καθώς και οι γιατροί και οδοντίατροι.

Τα Βιβλία Β’ κατηγορίας – ονομάζονται πια ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ-  ενημερώνονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έκδοση ή λήψη του κατά περίπτωση δικαιολογητικού και επί ταμειακών πράξεων από τη διενέργειά τους. Η προθεσμία αυτή δεν μπορεί να υπερβεί την εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης Φ.Π.Α.

Τα Βιβλία Γ’ κατηγορίας -ονομάζονται πια ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ- ενημερώνονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έκδοση ή λήψη του κατά περίπτωση δικαιολογητικού και επί ταμειακών πράξεων από τη διενέργειά τους. Η προθεσμία αυτή δεν μπορεί να υπερβεί την εμπρόθεσμη υποβολή της δήλωσης Φ.Π.Α.

Επίσης τα μηχανογραφημένα Βιβλία ΔΕΝ ΕΚΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ πια , αλλά θα πρέπει να είναι διαθέσιμα προς εκτύπωση , αν απαιτηθεί από τον έλεγχο.

Διαβάστε τη σχετικά ανάλυση απο τον δικτυακό τόπο http://www.taxheaven.gr

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΝΑΛΥΘΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ & ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-02-2013

Comments are closed.