Το σύνθημα: «όλοι μαζί για έναν νέο πολιτισμό, που δημιουργεί η σύγχρονη τεχνολογία». Εμπνευστές: μαθητές λυκείου, που σύστησαν την Πολιτιστική Εικονική Επιχείρηση «ΕPEIKON» Το αποτέλεσμα: εικονικό ταξίδι στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στην Πελοπόννησο, το τελευταίο τέταρτο του 5ου π.Χ. αιώνα.
Όταν δεκαεξάχρονοι υπερκεράζουν τον όποιο κρατικό προγραμματισμό που συνδέει το επιχειρείν με τον Πολιτισμό και πετυχαίνουν.
«Οραμα» δεκάδων κυβερνήσεων, υπουργών, γενικών γραμαμτέων, πολιτικών που συνήθως όταν αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους, το διατρανώνουν αλλά πριν λαλήσει τρις το έχουν σημειώσει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι «καρεκλοκένταυροι» όλων των φυλών και κατηγοριών είναι ότι πρέπει να κάνουν δεξιά (ή αριστερά) και να αφήσουν τις νεότερες γενιές να κάνουν «παιχνίδι». Να τις ακούσουν με προσοχή και αληθινά και αν δεν τις πολυκαταλαβαίνουν δεν πειράζει. Εκείνες (οι νεότερες γενιές) γνωρίζουν.
Η υπερπήδηση της κρίσης (οικονομικής, πολιτικής ή άλλης) απαιτεί φρέσκες ιδέες και πρωτοβουλίες από «φρέσκους» ανθρώπους. Και η φρεσκάδα δεν είναι πάντα αποτέλεσμα σωστής ψύξης.
*Ο Γιώργος Σκίντσας είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα
Τα Άρθρα που δημοσιεύονται απο ανεξάρτητους αρθρογράφους , δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ομάδας foroline-ADC