Εγώ τα έζησα αυτά;;; (Ποια θυμάται τη Μανίνα-23 εξώφυλλα)

2

  Αν η Κατερίνα ήταν για τις πιο τολμηρές, η Μανίνα απευθυνόταν στις ελαφρώς πιο ρομαντικές κι ονειροπόλες. Αυτό θεωρητικά, γιατί πρακτικά μόνο οι πολύ παρατηρητικοί θα μπορούσαν να εντοπίσουν τις διαφορές στα δύο περιοδικά για κορίτσια που ειδικά την δεκαετία του ’80 πουλούσαν κάθε εβδομάδα εκατοντάδες χιλιάδες τεύχη.

Στο περιοδικό Μανίνα αρθρογραφούσε ο Νίκος Μουρατίδης και απαντούσε σε ερωτήσεις (ενώ ταυτόχρονα μετέδιδε και τα κουτσομπολιά του καλλιτεχνικού χώρου), ενώ υπεύθυνη ήταν, στα ντουζένια του, η Κική Σεγδίτσα. Άλλοι συνεργάτες ήταν η Βίκυ Βανίτα και η Πέπη Ραγκούση στις συμβουλές ομορφιάς. Πραγματικοί πρωταγωνιστές της Μανίνας όμως ήταν τα σιδερότυπα, οι αφίσες και τα εφηβικά ρομαντικά κόμικς, με τις ηρωίδες που έπεφταν από ατυχία σε ατυχία, αλλά αυτή η αδεξιότητά τους έκανε τον γκόμενο του σχολείου να ενδιαφερθεί, τελείως ανέλπιστα, γι’ αυτές.

Η Μανίνα εμφανίστηκε στα μέσα του 1972, μεσουράνησε στα ’80ς και η έκδοσή της διακόπηκε στα τέλη του 1992.

πηγή: www.lifo.gr

 

2 Σχόλια

  1. Νοσταλγική ανάρτηση. Αν ενδιαφέρεστε πάντως, υπάρχει σχετικό βιβλίο (είμαι ένας εκ των δυο συγγραφέων) το οποίο βρίσκεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας. Ο τίτλος του είναι “70ς – ’80ς, τα περιοδικά που αγαπήσαμε” και περιέχει πλήθος αναφορών σε ιστορίες της “Μανίνας”, όπως και άλλων περιοδικών της εποχής.

  2. ΒΕΡΕΝΙΚΗ on

    Σας ευχαριστούμε πολύ που μας ενημερώσατε

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.