Διαγραφή της προκαταβολής σε όσους έκλεισαν μέσα στο 2016 (Η απόφαση)

0

Διαγράφεται η προκαταβολή φόρου, σε όσους “έκλεισαν” μέσα στο 2016

Με εγκύκλιο που υπέγραψε , ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, προχώρησε σε νέες διευκρινίσεις, σχετικά με τη βεβαίωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης.

Έτσι, φυσικά πρόσωπα, που έχουν προβεί σε διακοπή εργασιών της ατομικής τους επιχείρησης κατά το φορολογικό έτος 2016 και δεν υπέβαλαν εκ νέου έναρξη εργασιών μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας
εισοδήματος, μπορούν οποτεδήποτε εντός του χρόνου παραγραφής να αξιώσουν με αίτησή τους στη Δ.Ο.Υ. τη διαγραφή της βεβαιωθείσας προκαταβολής.




Η απόφαση αυτή αφορά ιδιαίτερα τα “μπλοκάκια” που διέκοψαν τη δραστηριότητα τους, εντός του 2016 εν όψη της εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού νόμου από 01-01-2017.
Όπως επισημαίνεται δε, στη απόφαση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στη Δ.Ο.Υ για τη διαγραφή της προκαταβολής,  μέσα στη προθεσμία παραγραφής του συγκεκριμένου έτους ήτοι μέχρι 31-12-2022.

Διαβάστε και κατεβάστε τη σχετική απόφαση

Περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη βεβαίωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης

Πρόσθετες διευκρινίσεις σχετικά με τη βεβαίωση προκαταβολής φόρου εισοδήματος σε περίπτωση διακοπής εργασιών ατομικής επιχείρησης


Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.