Ένα ταξίδι στ’ άστρα, στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

0

Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι στ’ άστρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στο διάστημα, να παρακολουθήσουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από έμπειρο αστρονόμο και να φέρουμε τον ουρανό όσο πιο κοντά γίνεται.

Τα πολυτραγουδισμένα αστέρια κέντριζαν από την αρχαιότητα το ενδιαφέρον των μελετητών, οδήγησαν αμέτρητους ναυτικούς στον προορισμό τους, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για παραμυθάδες και μέχρι σήμερα συντροφεύουν τους ερωτευμένους.

Τις Κυριακές 16 και 23 Σεπτεμβρίου, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει τις πόρτες του αποκλειστικά για τους φίλους της Be a Greek και υπόσχεται να μας χαρίσει μία εμπειρία έξω από τα συνηθισμένα.

Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε μέρος του μυστηρίου που λέγεται Σύμπαν μέσα από μία δίωρη Δράση που θα περιλαμβάνει αστροσκόπησηδιάλεξη με θέμα «Κρόνος – Ο Εντυπωσιακός Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» η οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στο πλαίσιο της Δράσης μας από επιστήμονα-φυσικό του διαστήματος, περιήγηση στο χώρο του Αστεροσκοπείου καθώς και το προνόμιο εισόδου στην αίθουσα της βιβλιοθήκης που δεν είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.




Πόσα γνωρίζουμε για τον δεύτερος σε μέγεθος πλανήτη του Ηλιακού συστήματος; Πόσο μακριά και πόσο μεγαλύτερος είναι από τη Γη; Από τι αποτελείται; Μπορούμε να προσεδαφιστούμε στην επιφάνειά του; Θα μπορούσε να είναι αστέρι; Από τι αποτελούνται τα δαχτυλίδια του? Ελάτε μαζί μας για να απαντήσουμε αυτά κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα!

Το ιστορικό κτήριο του Αστεροσκοπείου, σε σχέδια του Δανού αρχιτέκτονα, Θεόφιλου Xάνσεν, λειτουργεί από το 1846 και δραστηριοποιείται σε θέματα αστροφυσικής, αστρονομίας αλλά και στην παρατήρηση της Γης.

Για μία αξέχαστη βραδιά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει τις πόρτες του αποκλειστικά για τους φίλους της Be a Greek ώστε να έχουμε την ευκαιρία ιδιωτικής ξενάγησης και μας προσκαλεί να θαυμάσουμε τη Σελήνη, τα Αστέρια και το Σύμπαν από μία άλλη οπτική γωνία.

Απολαύστε αυτή τη μοναδική Ξενάγηση με τον ξεχωριστό τρόπο που μόνο η Be a Greek σας προσφέρει:

  • Αξεπέραστη ποιότητα και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών
  • Θεματική προσέγγιση στην ξενάγηση
  • Κορυφαίοι επιστήμονες

Σημαντικές πληροφορίες:

  • Ημερομηνία ξενάγησης: Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018 και Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
  • Ώρα έναρξης: 19:30
  • Διάρκεια ξενάγησης: 2 ώρες
  • Για τη συμμετοχή σας είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων μέσω της ιστοσελίδας μας καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής την ημέρα της Δράσης
  • Κόστος ξενάγησης: 10€/άτομο
  • Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται το κόστος του εισιτηρίου του Αστεροσκοπείου. (Γενική είσοδος: 5 €, Μειωμένη είσοδος για ειδικές κατηγορίες: 2,5 €)
  • Σημείο συνάντησης: Είσοδος Αστεροσκοπείου (Λόφος Νυμφών), σημείο στο Google Maps: https://goo.gl/maps/24qZ8QLnZjE2
  • Η συγκεκριμένη Δράση δεν ενδείκνυται για παιδιά καθώς τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύφος της Δράσης έχουν σχεδιαστεί για ενήλικες.

* Για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής της Δράσης μας, σας καλούμε να είστε στο σημείο συνάντησης τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης. Για λειτουργικούς λόγους, θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης.

** Οι διαθέσιμες θέσεις για τη συγκεκριμένη Δράση μας είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτα η σειρά προτεραιότητας με την οποία θα ολοκληρώνεται η εγγραφή των ενδιαφερομένων.

Επικοινωνία: Για περαιτέρω διευκρινίσεις ή για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει επί της διαδικασίας μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο locals@beagreek.com ή στο 694 55.06.165 (Δευ – Σαβ 10:00π.μ. – 6:00μ.μ.).

Πηγή: https://locals.beagreek.com


Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.