Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης: 3 Υποψήφιες…

0

Η Καλαμάτα μαζί με την Ελευσίνα και τη Ρόδο περιλαμβάνεται στις πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

pp1Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, μετά την παρουσίαση των φακέλων υποψηφιότητας, ενώπιον της δωδεκαμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Oι πόλεις που επελέγησαν, θα συμμετάσχουν στην τελική φάση αξιολόγησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2016, για την ανάδειξη μίας ελληνικής πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

pp 2 Σημειώνεται ότι, οι πόλεις που παρουσίασαν φακέλους υποψηφιότητας ήταν ο Βόλος, οι Δελφοί, η Ελευσίνα, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κέρκυρα, η Λάρισα, η Λέσβος, το Μεσολόγγι, ο Πειραιάς, η Ρόδος, η Σαλαμίνα, η Σάμος και η Τρίπολη.

 

pp3Να σημειωθεί από το 2010, η Ευρωπαϊκή επιτροπή αποφάσισε να χορηγεί σε κάθε Πολιτιστική Πρωτεύουσα, βραβείο προς τιμήν της Μελίνας Μερκούρη, της οποίας και πρωτοβουλία ήταν ο θεσμός αυτός. Το βραβείο δίνεται στην κάθε πόλη, όχι λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων και είναι ύψους 1,5 εκ, ευρώ και αντικαθιστά την επιχορήγηση που δινόταν μέχρι τότε. Πρώτη Ευρωπαϊκή πολιτιστική πόλη ανακηρύχθηκε η Αθήνα το 1985.

Πηγή http://www.huffingtonpost.gr/

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.