Φιλάνθρωποι όλων των φλας ενωθείτε!

2

Αντιγράφω: «Η φιλανθρωπία ετυμολογικά σημαίνει «αγάπη του ανθρώπου» με την έννοια της φροντίδας για την θρέψη, την ανάπτυξη και την ενίσχυση δεινοπαθούντων συνανθρώπων που απορρέει από την άσκηση των ανθρώπινων αξιών και βασίζεται στον εθελοντισμό. Ο πιο συμβατικός σύγχρονος ορισμός είναι οι ΄΄ιδιωτικές πρωτοβουλίες, για το κοινό καλό, με έμφαση στην ποιότητα της ζωής΄΄».

Η Αντζελίνα Τζολί, διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός, είναι παράλληλα και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Και με αυτή την ιδιότητα επισκέφθηκε όχι μόνο τους πρόσφυγες (ένα μέρος τους για να ακριβολογούμε) αλλά και τον Πρωθυπουργό με τον οποίο συζήτησαν το εν λόγω θέμα.

Λαμπερό όνομα, κάποιοι ασχολήθηκαν με το πόσο έχει αδυνατίσει ενώ κάποιοι άλλοι πρότειναν οι πρόσφυγες να της δώσουν κάτι να φάει για να πάρει κανένα κιλό κοκ. Τελικά σε δουλειά να βρισκόμαστε. Τα φλας να αναβοσβήνουν οι κάμερες να «τραβούν» για τα δελτία ειδήσεων και καλή επιστροφή στην Αντζελίνα Τζόλι.

Στον βαθμό που έχει τον παραπάνω τίτλο καλώς ήρθε στην Ελλάδα. Αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή όλοι αυτοί οι φιλάνθρωποι να κάνουν ότι κάνουν χωρίς τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. Και να μην συναντήσουν κανέναν «Κυβερνήτη». Επειδή πολύ απλά ο τελευταίος δεν θα έπρεπε να περιμένει βοήθεια (ακόμα και επικοινωνιακή) από την κάθε φιλάνθρωπη διασημότητα αλλά να είχε δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες ώστε να μην υπάρχουν δεινοπαθούντες πολίτες. Όλα τα άλλα είναι προς λαϊκή κατανάλωση.

*Ο Γιώργος Σκίντσας είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα»

Τα Άρθρα που δημοσιεύονται απο ανεξάρτητους αρθρογράφους , δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της Ομάδας foroline-ADC

2 Σχόλια

  1. Νάσος on

    Συγνώμη, ποιοί είναι οι δεινοπαθούντες πολίτες κατά τον αρθογράφο; Οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες;

  2. Αγαπητέ Κύριε
    Ο αρθρογράφος γράφει “…και την ενίσχυση δεινοπαθούντων συνανθρώπων…”, δεν αναφέρεται σε πολίτες ή “μη”.
    Δεινοπαθούντες συνάνθρωποι, είναι οι Δεινοπαθούντες Συνάνθρωποι μας… Να είστε καλά.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.