Θέματα πολιτισμού : Τα «δωρεάν» του Ιουνίου

0

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, προβολές ταινιών, συναυλίες, θέατρα και άλλα ωραία και δωρεάν, για να ξεκινήσει καλά ο μήνας.

OO Ιούνιος είναι επιτέλους εδώ, και φέρνει μαζί του πολλά, δωρεάν και ενδιαφέροντα: Συναυλίες και πάρτι στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, προβολές ταινιών, αφιερώματα στην παλιά Αθήνα, εκθέσεις φωτογραφίας και θεατρικές παραστάσεις. Για να δούμε… τι θα (πρωτο)δούμε.

SNFCC x Black Athena Present Culture Jam w/ Kode 9

Σάββατο 4 Ιουνίου στις 19.00, στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Νιάρχος

Εγκαινιάζοντας μια νέα θεματική ενότητα, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και djs Black Athena, παρουσιάζουν το «Culture Jam», ένα project-αφιέρωμα στην underground dance μουσική. DJ sets, συνεντεύξεις και συζητήσεις πλαισιώνουν το εναλλακτικό αυτό πρόγραμμα. Στην πρώτη εκδήλωση, τα decks αναλαμβάνει ο καταξιωμένος dj Steve Goodman, γνωστός ως Kode9, για ένα DJ set και για συνομιλία με το κοινό, με φόντο τις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.

Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κυριακή 5 Ιουνίου στις 19.00, στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Νιάρχος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μονωδοί και μουσικοί προτείνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ.

BananaBoys goDRAG!

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 22.00 στο Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3-5, Γεράνι

Οι BananaBoys σε συνεργασία με το Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2016 διοργανώνουν ένα all star drag πάρτι. Η βραδιά θα ξεκινήσει με ένα runway εμπνευσμένο από την εξωτική ατμόσφαιρα της ζούγκλας του Αμαζονίου και της δυναμικής των Drag queens. Κατά τη διάρκεια του show, η σχεδιάστρια μόδας Κίκα Καράμπελα θα παρουσιάσει custom δημιουργίες από τη νέα κολεξιόν της. Τη σκηνοθεσία θα επιμεληθούν οι BananaBoys. Αμέσως μετά το runway show θα ακολουθήσει πάρτι με μουσικές επιλογές του JohnJohn Papadopoulos από τους BananaBoys. Η βραδιά θα φτάσει στο αποκορύφωμά της στις 23.00 με ένα Drag show, στο οποίο οι queens θα δώσουν όλο τους τον εαυτό μέσα από ολοκαίνουργιες performances.

Αυτός και το Πανταλόνι του

Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 21:30 στο Underground
Κοραή 4, κέντρο

Το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλη ανεβαίνει σε μια πρόβα τζενεράλε ανοιχτή για το κοινό, στο υπόγειο της Κοραή. Οι κρατήσεις στο 213 0370342 είναι απαραίτητες, καθότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Αυτοσχεδιάζουμε

Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 21.30 στην Απλίκα
Κ.Παλαιολόγου 17 & Μ.Αλεξάνδρου, Νέα Σμύρνη, τηλ. 211 4065509

Η θεατρική ομάδα 7Σχεδιαστές έρχονται στη Νέα Σμύρνη, στην αγαπημένη Απλίκα, να αυτοσχεδιάσουν για τα μάτια μας μόνο. Θα παρουσιάσουν αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια, σε μια σίγουρα μοναδική παράσταση καθώς οι ιδέες των θεατών, οι δικές μας ιδέες, μπορούν να αλλάξουν την πορεία και το ύφος όλης της παράστασης.

Hard Light Portraits

Έκθεση φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας N. K. Κωνσταντινουπολιτών
Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου (14.00-21.00)
Στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γεώργιος Καρύδης»
Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη

“Μια έκθεση που οπτικοποιεί, καταγράφει και αφηγείται τη φωτογραφική προσέγγιση μέσα από την τεχνική του σκληρού φωτισμού που επέλεξαν τα μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας N. K. Κωνσταντινουπολιτών, με την καθοδήγηση του φωτογράφου Χρήστου Κανάκη, για να δημιουργήσουν τα δικά τους πορτραίτα. Άπλετο φώς – απόλυτο σκοτάδι. Ακραίες αντιθέσεις- που χαρακτηρίζουν άλλωστε την εποχή- δυσκολεύουν τον φωτογράφο σε αυτή την πρόκληση. Η έκφραση και το συναίσθημα όμως αποτυπώνεται. Αναδεικνύει σε αυτή την δοκιμασία την πλαστικότητα της ανθρώπινης μορφής, καθώς και τις δυνατότητες της φωτογραφικής τέχνης και τεχνικής” διαβάζουμε στο δελτίο τύπου.

Δρόμοι Παλιοί-Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη

Δευτέρες 6 και 13 Ιουνίου στις 20.00
Στο Πολιτιστικό Στέκι του ΚΕΘΕΑ Διάβαση
Σταυροπούλου 29, Πλατεία Αμερικής, κρατήσεις στο 210 8653960 (εσωτερικό 111, από τις 12:00 έως τις 16:00, από Τρίτη έως Παρασκευή)

Αναζητώντας την αλήθεια της μουσικής μέσα από καθαρά μονοπάτια, η ομάδα μουσικής του Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ Διάβαση ετοίμασε ένα αφιέρωμα στο έργο και τη ζωή του μεγάλου Έλληνα συνθέτη ερμηνεύοντας τραγούδια του και παρουσιάζοντας αυτοβιογραφικά κείμενά του. “Ένα αφιέρωμα σε έναν καλλιτέχνη που με το έργο του δίδαξε αγώνα θυμίζοντάς μας πάντα ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες μπορούμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα και να ελπίζουμε” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής

21 έως 23 Ιουνίου, σε διάφορα σημεία της πόλης

Για 17η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της Αθήνας (αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας) με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, για το μελωδικότερο θεσμό της χώρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Μείνετε συντονισμένοι για το αναλυτικό πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί σύντομα εδώ.

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου στις 20.00
Στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας

Χορούς από την Κρήτη, τη Μακεδονία, τον Πόντο , την Ικαρία, τη Μικρά Ασία, τις Κυκλάδες, την Ήπειρο, και τη Θράκη θα απολαύσουμε στις 3 και 4 Ιουνίου στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας. Πρόκειται για ένα διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Διεύθυνσης Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη.

Προβολές ταινιών στο Βρυσάκι

Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 21.30
Βρυσακίου 17, Πλάκα

Με τίτλο Ciner nights by Cinekra, οι προβολές στο Βρυσάκι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival. Το θέμα τους είναι η σύγχρονη ελληνική δημιουργία όπως εκφράζεται μέσα από ποικίλες και πολύπλευρες οπτικές εννέα νέων ελλήνων κινηματογραφιστών. Οι προβολές θα συνεχιστούν όλο τον Ιούνιο. Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες που θα προβληθούν εδώ.

Shonorities: Μουσική από την Ιαπωνία με αγάπη

Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 20:30
Στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας
Ιπποκράτους 41, κέντρο, τηλ.: 210 3634000

Το μουσικό σύνολο “Shonorities” παρουσιάζει ένα πρόγραμμα για τα ιαπωνικά όργανα koto και shō, σε συνδυασμό με γυναικεία φωνή και βιολί. To πρόγραμμα, που αποτελείται από μία πρωτότυπη συλλογή έργων ποικίλων τεχνοτροπιών, περιλαμβάνει παραδοσιακή ιαπωνική μουσική με συνοδεία χορού με αυθεντικά ιαπωνικά kimono, νέες μουσικές αναθέσεις καθώς και καθιερωμένα έργα για ποικίλους οργανικούς συνδυασμούς και electronics.

Πηγή:www.in2life.gr/

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.