ΓΝΩΜΗ: Δολοφονία στο everest με την «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ

0
 Η δολοφονία στο everest έγινε με μια επικίνδυνη “εργαλειοθήκη”, αυτή του ΟΟΣΑ και με ένα νόμο. Το νόμο που μόλις λίγες ημέρες πριν, με διευρυμένη πλειοψηφία, ψηφίστηκε στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ. ΠΑΣΟΚ. ΠΟΤΑΜΙ, ΕΚ. Ένας νόμος που επιτρέπει να ανοίγει μια επιχείρηση με ένα e-mail, όπως π.χ. στο Πακιστάν, στη Νιγηρία, στην Αιτή, στο Πουέρτο Ρίκο.
 Με ένα e-mail χωρίς κανένα χρονοβόρο έλεγχο συνθηκών ασφαλείας .Αντί να κάνουμε τους ελέγχους μέσα σε μια ημέρα .. καταργούμε τους ελέγχους.Και μετά χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα, και λέμε τα καλύτερα λόγια για τον άτυχο ή άτυχη που έχασαν τις ζωές τους, την υγεία τους, την αξιοπρέπειά τους.
 Και η κυβέρνηση – και η αντιπολίτευση – που ψήφισε αυτό το νόμο .. συγκλονίστηκε από την “άτυχη” εργαζόμενη. Δεν ήταν ατυχία, έγκλημα ήταν όπως και εγκλήματα θα ακολουθήσουν τη ψήφιση του νόμου.Που πέρασε χωρίς αντιδράσεις μιας και φρόντισαν χρόνια τώρα να απαξιώσουν-ακυρώσουν την αυτοοργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα.
 Με συνδικαλιστές-μαριονέτες, με αρθρογραφία, με συκοφάντηση αγώνων.Οι εργαζόμενοι στη πιο κρίσιμη στιγμή βρίσκονται απροστάτευτοι, χωρίς σωματεία, χωρίς ΓΣΕΕ, χωρίς ισχυρούς πολιτικούς οργανισμούς που να θέλουν και να μπορούν να τους στηρίξουν.
Δέχονται πλέον αδιαμαρτύρητα, να δουλεύουν παράνομα σε υπόγεια, με μισούς μισθούς, χωρίς – ουσιαστικά- ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς δικαιώματα.
Αισθάνονται “τυχεροί” αν έχουν έστω και αυτά, γιατί η άλλη όχθη είναι η ανεργία, οι απλήρωτοι  λογαριασμοί, τα απλήρωτα δάνεια, οι κατασχέσεις, το κομμένο ηλεκτρικό.


Και από την απέναντι πλευρά, εργοδότες που αισθάνονται απόλυτοι αφεντάδες.

 Είτε πάνε καλά οι δουλειές, είτε προβάρουν το λουκέτο, απολαμβάνουν μια εξουσία που τους χαρίζει η “εργαλειοθήκη” του ΟΟΣΑ, οι νόμοι και η αδιαφορία μιας άβουλης “αριστερής” κυβέρνησης, η κάλυψη της παρανομίας από μια φιλομνημονιακή αντιπολίτευση, και η αδυναμία του ανύπαρκτου συνδικαλιστικού κινήματος.
 Με υποστελεχωμένο ΣΕΠΕ και με τη νομοθεσία να γυρίζει με διατάξεις όπως
“Σε περίπτωση εργατικού  ατυχήματος, η επιχείρηση μπορεί να ζητήσει διαφυγόντα κέρδη από τον εργαζόμενο” !!! διάταξη που ψηφίστηκε την άνοιξη του 2016, αισθάνονται αρκετά ασφαλείς για να γυρίσουν, όχι στον Μεσαίωνα, αλλά και στην εποχή της Ρώμης.
 Αν νομίζετε ότι με αυτά θα ζήσετε “ανάπτυξη”, ξανασκεφτείτε το.
Μπορεί και να “ζήσετε” την εργαλειοθήκη, πάνω σας.
Γ. Παπανικολάου (τ. αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων)
http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/
Οι αναδημοσιεύσεις Άρθρων Γνώμης , δεν απηχούν κατ’ ανάγκη και τις απόψεις της Ομάδας Διαχείρισης του foroline.gr.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.