25 Χρόνια Foroline : Γιορτάζουμε και πάμε Θέατρο…

0

foroline logo 25 χρονια

Φέτος το Γραφείο μας και η Ομάδα Συνεργατών Foroline, γιορτάζουμε 25 χρόνια συνεχούς επαγγελματικής παρουσίας από το Δεκέμβριο του 1989 μέχρι σήμερα.
Γιορτάζουμε λοιπόν και πάμε Θέατρο…

Επιθυμώντας λοιπόν να γιορτάσουμε όσο πιο απλά αλλά ουσιαστικά  αυτή τη σημαντική επέτειο για εμάς , προσφέρουμε 2 εισιτήρια Δωρεάν για μια θεατρική Παράσταση που επιλέξαμε.

Η διαδικασία για την απόκτηση των εισιτηρίων είναι απλή και απαιτεί μόνο την εγγραφή με το μεηλ σας στο site www.Foroline.gr . Η εγγραφή γίνεται στην Αρχική σελίδα του site και όσοι εγγραφούν μαζί με τους ήδη εγγεγραμμένους θα μπουν σε κλήρωση που θα γίνει στο Γραφείο μας , τη Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 για τη απόκτηση των 2 δωρεάν θεατρικών εισιτηρίων(από έναν/μια εγγεγραμμένο/η).

10559779_10204247763184602_4896135118205359583_n(Στην Αρχική σελίδα και στην δεξιά μπάρα βρίσκεται το σημείο εγγραφής όπως στη φωτογραφία)

Η εγγραφή απαιτεί μόνο τη δήλωση ενός υπαρκτού μεηλ και κανενός άλλου προσωπικού στοιχείου , δεν δημιουργεί ουδεμία υποχρέωση στον/ην εγγεγραμμένο/η , ο/η οποίος/α θα λαμβάνει τα άρθρα του site μας στο μεηλ του/ης.
Βεβαίως οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί ο/η εγγεγραμμένος/η , μπορεί να διαγραφεί από το site και να μην λαμβάνει τα άρθρα μας , μέσα από μια εύκολη  διαδικασία που προτείνεται.
Αυτός/η που θα κληρωθεί θα ειδοποιηθεί από εμάς με μεηλ , για τη παραλαβή των εισιτηρίων που κέρδισε.

Η Παράσταση που επιλέξαμε :

Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ

Μ. Καραγάτση

Διασκευή Στρατής Πασχάλης

θεατρικη παρασταση

Μέσα σε κουστούμια του ’30 με κινηματογραφικό αέρα η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ο Νίκος Ψαρράς και ο Όμηρος Πουλάκης καθοδηγούμενοι εξαιρετικά από τον σκηνοθέτη και την Ζωή Χατζηαντωνίου (κίνηση) έδωσαν ένα συναρπαστικό και μοιραίο τρίγωνο επιστρατεύοντας λόγο, κορμί, συναίσθημα, βάρος στο μη ειπωμένο, μέτρο άλλα και παραφορά. Τι έξοχη η σκηνή της εύγλωττης αν και βουβής ερωτικής πάλης ανάμεσα στον Μηνά και στην Μαρίνα! Σάρκα κραυγάζουσα, πνιγμένα όνειρα ετών και χίμαιρες αιώνων.

Άννυ Κολτσιδοπούλου, Καθημερινή, 10/8/14

Ο Δημήτρης Τάρλοου κατάφερε να δημιουργήσει μια χορταστική για μάτια, μυαλό και ψυχή παράσταση… εικόνες που σε ξάφνιαζαν, γεμάτες από γοητευτικές αυταπάτες… μπλέκοντας περίτεχνα το σινεμά με το θέατρο.

Βλέποντας την Αλεξάνδρα Αϊδίνη σε αυτή την παράσταση, απορείς πώς δεν είχε δει κανείς ως τώρα όλες αυτές τις ερμηνευτικές δυνατότητες… με μια εσωτερικότητα που βράζει υπόγεια και κοχλάζει στα κατάλληλα σημεία.

Η κινηματογραφημένη αυτοκτονία της και το φινάλε με τα τελευταία λόγια από το βιβλίο του Καραγάτση είναι ικανά να σε στοιχειώσουν για πολύ καιρόαφού έχεις δει την παράσταση.

Αστερόπη Λαζαρίδου, Το Βήμα, 18/7/14

Είναι πια σαφές ότι ο Δημήτρης Τάρλοου δεν αποκλείει τη μαγεία από κανένα του εγχείρημα.

Δε νομίζω αυτή τη στιγμή στην ελληνική σκηνή να υπάρχει άλλη γυναίκα που να είναι η Μαρίνα από την εξαίρετη Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Δυναμική, ρετρό παρουσία, με αυτοέλεγχο και γνώση του πώς να είσαι παντοδύναμος σε ρεαλιστικό έδαφος.

Επειδή συνηθίζεται, όταν μεταφέρονται λογοτεχνικά έργα στη σκηνή ο κόσμος να..κουράζεται, εγώ σας λέω ότι δεν κουράστηκα λεπτό.

Χρύσα Φωτοπούλου, onlytheatre.gr, 18/7/14

«Η Μήδεια είναι ο φυσιολογικός άνθρωπος, που το ερωτικό πάθος του σκοτίζει το λογικό, όπως στον κάθε φυσιολογικό άνθρωπο»

Μ. Καραγάτσης

χιμαιρα

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπητά μυθιστορήματα των τελευταίων 60 χρόνων, η «Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση, παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρώτη από το θέατρο Πορεία σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών.

Σε αυτό το επικό ερωτικό μελόδραμα παρακολουθούμε την ιστορία μιας Γαλλίδας, της Μαρίνας Μπαρέ, που έρχεται να ζήσει στην Ελλάδα ερωτευμένη και παντρεμένη με έναν Έλληνα εφοπλιστή, αλλά και παθιασμένη με την ελληνική κλασσική παιδεία. Ερχόμενη σε επαφή, όμως, με την ίδια τη χώρα των ονείρων της, συναντά τις δικές της Χίμαιρες: το δραματικό τοπίο, τραχύ κι αισθησιακό ταυτόχρονα, την παρασύρει σε μια μοιραία δίνη πάθους, πυροδοτεί τα παλιά ψυχολογικά της τραύματα και την οδηγεί στην αυτοκαταστροφή.

Ο Καραγάτσης σε αυτό το μυθιστόρημα, που κλείνει τη γνωστή τριλογία «Γιούγκερμαν – Λιάπκιν – Χίμαιρα», μελετάει ενδελεχώς τη δυνατότητα προσαρμογής των ξένων στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά και την αμφιθυμία των Ελλήνων απέναντι στη Δύση. Κρύβει καλά τον ακραίο και κατάμαυρο ρομαντισμό του κάτω από πέπλο κυνισμού ή και ωμότητας.  Βαθιά απελπισμένος ο ίδιος, μετατρέπει τη  Μαρίνα σε χίμαιρα, αρνούμενος την έννοια της αγάπης. Νομίζουμε ότι πετυχαίνουμε, ερωτευόμαστε, δημιουργούμε πνευματικά. Όλα εν τέλει καίγονται κάτω από το σκληρότατο Ελληνικό φως.  Σαν μύγες μαγευόμαστε από το άγνωστο, για να γίνουμε παρανάλωμα σε μια στιγμή. Αυτή τη μοιραία στιγμή περιγράφει ο Καραγάτσης.

 

Συντελεστές:

Διασκευή: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Σκηνικά – Κουστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική: Κατερίνα Πολέμη

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Κίνηση – Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου

Σκηνοθεσία κινηματογραφικού μέρους: Χρήστος Δήμας

Στίχοι τραγουδιών: Στρατής Πασχάλης

Βοηθοί σκηνοθέτη: Άννα Πασπαράκη, Δήμητρα Κουτσοκώστα

Βοηθός σκηνογράφου: Τίνα Τζόκα

Βοηθός χορογράφου: Κορίνα Κόκκαλη

Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Video-Trailer: Σωκράτης Σπανός

 

Διανομή:

ΜΑΡΙΝΑ: Αλεξάνδρα Αϊδίνη

ΓΙΑΝΝΗΣ: Νίκος Ψαρράς

ΜΗΝΑΣ: Όμηρος Πουλάκης

ΡΕΪΖΑΙΝΑ: Σοφία Σεϊρλή

ΛΙΛΗ – ΚΑΛΛΙΟΠΗ – ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΑ ΠΟΡΝΗ: Ηλιάνα Μαυρομάτη

ΑΝΝΟΥΛΑ, κόρη της Μαρίνας: Κατερίνα Τράμπα, Βασιλική Παναγιώτογλου

ΑΝΝΕΖΙΩ: Αλίκη Αλεξανδράκη

ΈΝΑΣ ΆΓΝΩΣΤΟΣ: Δημήτρης Τάρλοου

 

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Τετάρτη και Κυριακή στις 19:30, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00

Αναδημοσίευση από Το Θέατρο Πορεία

Το Γραφείο μας Foroline διατηρεί κάθε δικαίωμα , να αλλάξει τη προτεινόμενη παράσταση καθώς και την ημερομηνία της κλήρωσης , σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα για να εξασφαλίσει τη παράδοση των εισιτηρίων.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.