“Απροθυμία” κατάθεσης Δηλώσεων ? (Σημείωμα foroline)

0

inflation Μερικές ημέρες πριν την εκπνοή της παράτασης για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων , στις 14 Ιουλίου , παρατηρείται μια έντονη “απροθυμία” από τη πλευρά των φορολογουμένων να καταθέσουν τη φορολογική τους δήλωση. Κατά το Υπουργείο Οικονομικών εκκρεμεί η υποβολή , 7 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, περίπου 1 εκατ. φορολογικών δηλώσεων ενώ πάντα κατά το Υπουργείο δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μάλιστα σε σχετικό νέο δελτίου τύπου που εξεδόθη τη Κυριακή τονίζεται ότι λόγω της μη παράτασης οι “απρόθυμοι” κινδυνεύουν με πρόστιμα και προσαυξήσεις φόρου στη περίπτωση που καταθέσουν εκπρόθεσμα τη φορολογική τους δήλωση , μετά τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014.

Στο Δελτίο τύπου αναφέρονται και πάλι οι ώρες που οι φορολογούμενοι & οι λογιστές(κυρίως) , θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις με έμφαση στο μεταμεσονύκτιο ωράριο. Πάντως το Υπουργείο Οικονομικών , έκθετο απέναντι στους Πολίτες αρνείται για ακόμα μια φορά να αναγνωρίσει τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε στη υποβολή των δηλώσεων με την μεταχρονολογημένη έναρξη υποβολής (48 ημέρες καθυστέρησης ) αλλά και τα προβλήματα που υπήρξαν στο taxisnet όλο αυτό το διάστημα.

Χαρακτηριστική είναι περίπτωση που τη Δευτέρα 7/7 , ενώ είχε προγραμματίσει 3ωρη διακοπή στην υποβολή δηλώσεων (07.00-10.00 πμ) , η διακοπή αυτή διήρκεσε μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι. Τέλος κατά την εκτίμηση μας , η “απροθυμία” των φορολογουμένων για τη κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης εδράζεται κατά πολύ στα απίστευτα εκκαθαριστικά που εκδίδονται κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων και εμπεριέχουν ποσά υπέρογκα και πολύ δύσκολα καταβλητέα.

Η αναγραφή των βεβαιωμένων αυτών οφειλών στη “μερίδα” του κάθε φορολογούμενου , λειτουργεί ίσως , ψυχολογικά αρνητικά στη τελική κατάθεση της δήλωσης. Παράλληλα ο ελλιπής χρόνος που υπήρχε για την υποβολή , προφανώς δημιούργησε και τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες λογιστές που τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε “άμισθους” υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών.

Η λύση φυσικά βρίσκεται στη μετάθεση της τελικής ημερομηνίας , όσο και αν το Υπουργείο το αποκλείει… Διαβάστε τα σχετικά άρθρα

Σήμερα ΩΡΑ 11.25… Το Taxinet Συνεχίζει Τη “Συντήρηση” Του !!!

Συνήγορος Του Πολίτη : Έκθετο Το Υπ.Οικονομικών

Λογιστής Διανυκτερεύων (Σχόλιο Foroline)

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.