Προσοχή: μέχρι πότε πρέπει να υποβάλετε το Ε9 αν αλλάξει η περιουσιακή σας κατάσταση

0

Αντιμέτωποι με πρόστιμα για παράλειψη υποβολής δήλωσης Ε9 έρχονται χιλιάδες φορολογούμενοι,μετά την θέσπιση νόμου πριν από τρία χρόνια (νόμος 4223/31-12-2013)που παρέμενε  ανενεργός έως το 2015.

Ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015, αλλά σε άσχετη διάταξη (με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα capital controls) και την ώρα που η χώρα βυθιζόταν αύτανδρη η είδηση επισκιάστηκε και ελάχιστοι πολίτες την πληροφορήθηκαν.

Σύμφωνα με το νόμο οι φορολογούμενοι  πρέπει να υποβάλουν Ε9 μέσα σε 30 ημέρες από τη στιγμή που αλλάζει η περιουσιακή κατάσταση των ακινήτων τους.

Πολλοί όμως που αγνοούν αυτήν την υποχρέωση κάνουν συμβόλαια ή αποδοχή κληρονομιάς νομίζοντας ακόμη ότι θα δηλώσουν τις αλλαγές στο Ε9 την επόμενη χρονιά από αυτή όπου έγιναν.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι περίπου 20.000 αγοραστές και ιδιοκτήτες ακινήτων να καλούνται να πληρώσουν 100 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν υπέβαλαν νέο Ε9 εντός των 30 ημερών από τη σύναξη του συμβολαίου.

πηγή: Πρώτο Θέμα

 

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.